Dans

"Jag älskar dansen
för den befriar människan
knyter den sorgsna till gemenskap

Jag älskar dansen
som främjar sundhet,
klarhet i tanken och en rörlig själ

Dans är förvandlingen av rum och tid
För människor som ständigt är i fara
Att förfalla ensidigt till tanke vilja eller känsla

Jag älskar dansen
O, människa lär dig dansa
för annars vet inte änglarna i himlen
inte vad de ska göra med dig"

(Augustinus (354-430 e.Kr.)

Vi ser dansen som en mycket viktig del av samhällets utveckling, både som professionell konstart och som individens uttryck. Vi vill sätta dansen just där; som ett viktigt språk i vår tolkning av omvärlden och oss själva. Dansen kan ge kontur åt individen, tydlighet åt kroppen och förstärka identitet. Den kan ifrågasätta vem som äger det offentliga rummet. Den kan synliggöra ordlösa fenomen.

Scenkonst Sörmland söker i sina egna produktioner och samarbeten utforska kraften i dansens språk och letar sig gärna ut utanför det traditionella scenrummet i denna strävan. Vi ses där någonstans!

Dansen hos oss har två starka och smidiga ben. Det ena är det dansfrämjande och pedagogiska uppdraget: Dans i Sörmland. Det rymmer spännande dansprojekt för skolan så som dansmatte på gymnasiet, dans på oväntad plats så som Dansa Konstverk och samarbeten...

Det andra benet, som balanseras av dansproducenten Annette Taranto, bjuder på förmedling av dansföreställningar i Scenkonst Sörmlands skolutbud. Det bjuder också på nyskapande projekt i form av Dansbussen, internationella dansresidens, egen produktion och samproduktion av dansföreställningar för vuxna och barn.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera