Dans

Vi ser dansen som en mycket viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionell konstart och som individens uttryck. Vi vill sätta dansen just där; som ett viktigt språk i vår tolkning av omvärlden och oss själva. Dansen kan ge kontur åt individen och förstärka identitet. Den kan ifrågasätta vem som äger det offentliga rummet. Den kan synliggöra ordlösa fenomen.

Scenkonst Sörmland söker i sina egna produktioner och samarbeten utforska kraften i dansens språk och letar sig gärna ut utanför det traditionella scenrummet i denna strävan. Vi ses där någonstans!

Dansen hos oss har två starka och smidiga ben. Det ena är det dansfrämjandeuppdraget; det bjuder bland annat på stöd kring Skapande skola, arrangörsutveckling, fortbildning för lärare, tävlingen Skapa Dans och community-dansprojekt.

Det andra benet är det professionella uppdraget. Det bjuder på förmedling av dansföreställningar i Scenkonst Sörmlands skolutbud, Sörmlandsmodellen. Det bjuder också på nyskapande egna och samproduktioner och nationella/internationella dansresidens.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera