Bodywood

Bodywood besöker Eskilstuna och Nyköping!

Bodywood är en tillfällig mobil mötesplats, en plats i platsen på torget. I en guldcontainer full med växter öppnar en slags andlig fritidsgård där förbipasserande erbjuds att prova nyskapade riter och ceremonier, få sina krukväxter ompysslade (växtspa), fika, läsa och umgås med mera.

Det är ett försök att skapa en plats för eftertanke utan att behöva ingå i religiösa eller kapitalistiska dogmer. Bodywood inspireras av en feministisk filosofisk strömning som heter omsorgsetik (ethics of care) och är intresserad av ny forskning om växters och träds intelligens. 

Scenkonst Sörmland vill med verket Bodywood (skapat av Sandra Medina, Anna Efraimsson och Hanna Cecilia Lindqvist) kommentera individualismens normer, det mänskliga behovet av riter och mötet mellan det sekulära och det religiösa.

Fristadstorget, Eskilstunan 21 augusti till 2 september. 
Öppet klockan 12.00 - 16.00, måndag till lördag. Klockan 12.00 varje dag är det en performativ öppningsceremoni. 

Den 2 september klockan 18.00 blir det Bodywoodmässa, en dans- och musikshow som avslutar Bodywoods närvaro i Eskilstuna.

Stora Torget, Nyköping 11-23 september. 
Öppet klockan 12.00 - 16.00, måndag till fredag. Klockan 12.00 varje dag är det en performativ öppningscermoni.

Den 23 september klockan 18.00 blir det Bodywoodmässa, en dans- och musikshow som avslutar Bodywoods närvaro i Nyköping.

Performers/dansare
Eliisa Erävalo, Andrea Svensson, Ellen Söderhult, Angela Wand

Upphovspersoner, koreografer och dramaturger
Anna Efraimsson, Sandra Medina

Scenograf/Kostymör
Hanna Cecilia Lindkvist

Pressbilder finns via Scenkonst Sörmlands sida på Mynewsdesk.

.