V/S [versus]

Under 2017 producerar Scenkonst Sörmland dansföreställningen V/S [versus]. En förställning som kommer att dyka upp på danstillställningar i Sörmland under sommaren.

I föreställningen möter två ball-room dansare, kända från från Let’s Dance, två balettdansare från Kungliga Operan i en virvlande sammansmältning av tåspets och rumba, balett och tango.

Nedan är datum då V/S [versus] kommer att dyka upp och vara ett oannonserat inslag någon gång under kvällen, inom ramen för redan existerande danskvällar. Exakt klockslag kan vi därför inte ge.

25 juli - Broby dansbana, Björkvik
28 juli - Restaurang Fina Fisken, Trosa
5 augusti - Folkets Park, Nävekvarn
18 augusti - Dahls Gård, Katrineholm
26 augusti - Sandunga Salsa Club, Eskilstuna
1 september - Stadsbiblioteket, Eskilstuna

För information om respektive plats och respektive danstillställningen, så som ramtider, vilket band som spelar den aktuella kvällen, biljettpriser och hur dessa bokas/köps, hänvisar vi till respektive arrangörs hemsida och kalendarium. Välkommen att besöka något av danstillställningarna för att själv dansa och för att uppleva V/S[versus].

Genom att klicka på denna länk får du tillgång till pressmeddelande, mer information om dansarna samt pressbilder för V/S [versus].

Tobias Wallin och Helena Fransson
Tobias har deltagit 11 av 12 säsonger av Let’s Dance. Helena 6 gånger som dansare och 5 gånger som kostymör. Både Tobias och Helena har stått i final. Tobias med Laila Bagge och Claudia Galli – Helena med Morgan Alling. Mer information finns via deras hemsida www.tobiashelena.com

Katariina Edling
Katariina är född och uppvuxen i Finland men flyttade som tonåring till Sverige för att studera balett vid Svenska Balettskolan i Stockholm. Hon är för närvarande engagerad vid Kungliga Baletten som solist, men har under sin långa danskarriär arbetat även i Ballets de Monte-Carlo i Monaco samt i de finska och estniska nationalbaletterna. Mer information finns via Katariinas hemsida www.operan.se

Dragos Mihalcea
Dragos föddes i Bukarest, Rumänien och började sin bana som dansare vid Bucharest School of Choreography. Han fortsatte sina studier vid Kirov Academy of Ballet i Washington DC. Direkt efter avslutade studier erbjöds han kontrakt med Universal Ballet Company. Vid 19 års ålder dansade han Prins Siegfried i Svansjön på kompaniets premiärer i Los Angeles och New York. Han blev den förste solistdansare i Kungliga Operans Balett som hoppat över att först vara en del av den så kallade corps de ballet. Han har dansat  Des Grieux i Manon, Onegin i Eugene Onegin, Albrecht i Giselle och Theseus/Oberon i En Midsommarnattsdröm. Han har arbetat med koreografer som Jiri Killian, William Forsythe, Alexander Ekman och Mats Ek.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera