V/S [versus]

Under 2017 producerar Scenkonst Sörmland en liten dansföreställning. Föreställningen kan dyka upp på en dansbana nära dig i sommar.

I föreställningen möter två ball-room dansare, kända från från Let’s Dance, två balettdansare från Kungliga Operan i en virvlande sammansmältning av tåpets och rumba, balett och tango. Föreställningen heter V/S [versus].

Håll utkik när du är på en dansbana i sommar. När som helst och var som helst, kan dansarna dyka upp just under din vals, salsa eller bugg!

Genom att klicka på denna länk får du tillgång till pressmeddelande, mer information om dansarna samt pressbilder för V/S [versus].

Tobias Wallin och Helena Fransson
Tobias har deltagit 11 av 12 säsonger av Let’s Dance. Helena 6 gånger som dansare och 5 gånger som kostymör. Både Tobias och Helena har stått i final. Tobias med Laila Bagge och Claudia Galli – Helena med Morgan Alling. Mer information finns via deras hemsida www.tobiashelena.com

Katariina Edling
Katariina är född och uppvuxen i Finland men flyttade som tonåring till Sverige för att studera balett vid Svenska Balettskolan i Stockholm. Hon är för närvarande engagerad vid Kungliga Baletten som solist, men har under sin långa danskarriär arbetat även i Ballets de Monte-Carlo i Monaco samt i de finska och estniska nationalbaletterna. Mer information finns via Katariinas hemsida www.operan.se

Dragos Mihalcea
Dragos föddes i Bukarest, Rumänien och började sin bana som dansare vid Bucharest School of Choreography. Han fortsatte sina studier vid Kirov Academy of Ballet i Washington DC. Direkt efter avslutade studier erbjöds han kontrakt med Universal Ballet Company. Vid 19 års ålder dansade han Prins Siegfried i Svansjön på kompaniets premiärer i Los Angeles och New York. Han blev den förste solistdansare i Kungliga Operans Balett som hoppat över att först vara en del av den så kallade corps de ballet. Han har dansat  Des Grieux i Manon, Onegin i Eugene Onegin, Albrecht i Giselle och Theseus/Oberon i En Midsommarnattsdröm. Han har arbetat med koreografer som Jiri Killian, William Forsythe, Alexander Ekman och Mats Ek.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera