Dansa Gnesta

Ett community-projekt är ett projekt där en grupp människor skapar dans tillsammans med en professionell koreograf, med målet att visa det hela i någon form, som vi bestämmer tillsammans, i sitt lokalsamhälle. Tanken är alltså att ge möjlighet till gemenskap, skapande, lustfyllt dansande och lokalt engagemang.

Dansta Gnesta är ett samarbete med Gnesta och Oxelösunds kommuner och koreografen Jenny Franke.

Föreställning och workshop den 16 maj!

Upplev Dansa Gnesta!

Dansa Gnesta! bjuder in till en liten föreställning med tillhörande workshop i B-salen, Elektron, Gnesta den 16 maj klockan 18:45-20:00. 

Vi visar stycket Vad ser du?  med koreografi av meddansarna i ett communitydansprojekt som har pågått i Gnesta under våren. Stycket är skapat tillsammans med koreografen Jenny Franke som har lett projektet.

Verket framförs till originalmusik av Per Runberg.  Du är varmt välkommen att delta i den tillhörande workshopen, men du kan såklart också komma och bara uppleva.

Efter framträdande och workshop bjuder vi på fika och samtal om dans. 

Begränsat antal platser!

Biljetter kan hämtas på  biblioteket/medborgarkontoret i Gnesta från och med onsdag 9 maj. I mån av plats kommer du såklart in även utan biljett.

Jenny Franke är koreograf och pedagog med alla åldrar i sitt arbetsspann.

 "Jag kallar mig pedagogisk koreograf i den här sortens projekt när man arbetar tillsammans med dansen som verktyg. Gruppen är lika viktig som koreografen, deltagarna är aktiva skapare istället för att ta emot ett färdigt dansstycke. All blir dansare, alla blir kreatörer.

 

 

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera