Dansfilmen BEN

Koreografen Jannine Rivel har skapat en dansfilm om de känslor och tankar om närhet, distans och saknad som har väckts av coronapandemin. Filmen BEN släpps på Dansens dag den 29 april.

Social distansering. Avstånd. Digitala möten. Världen har stannat av och det känns som om drömmar och projekt har blivit uppskjutna och inställda. Vi är många som kämpar med att hitta ett sätt att hantera den nya verkligheten och ta hand om de känslor som uppstår under pandemin.

Jannine Rivel funderade mycket över sina egna känslor av maktlöshet och ovisshet inom ramen för sitt yrke som koreograf. Kan man dansa ändå? Får man? Ur funderingarna växte verket BEN som undersöker närhet och saknaden efter dansens rörelser och intimitet. 

‐ Jag saknar det fysiska mötet i våra offentliga rum, säger Jannine Rivel. ‐ Jag ser aldrig kramar längre. Det gör något med kännandet i våra gemensamma rum. Med min dansfilm vill jag få tillbaka rörelsen av fysisk närvaro av kropp. Vi arbetar även med rörelsen hos de som möter dansfilmen, de som till exempel promenerar förbi utanför ett skyltfönster där den visas. 

BEN visas under flera tidsperioder på olika platser och sammanhang under kommande år i vitt skilda sammanhang. 

BEN har premiär på Kungsgatan 10, vid Gallerian i Eskilstuna på Dansens dag den 29 april klockan 15.00. Filmen visas också på skärmarna vid Scenkonst Sörmlands lokaler på John Engellaus gata 3, med start den 29 april klockan 16.00.

Detta projekt är en del av Scenkonst Sörmlands dansfrämjande arbete. Det innebär att projektet omfamnas av ett strategiskt utvecklingsarbete för dans som konstform, på uppdrag av regionen och staten. Det innebär att vi verkar för att barn, ungdomar och vuxna ska få ökad möjlighet att se, få kunskap om och själva utöva dans som konst och uttrycksform.

För att läsa mer om Jannine Rivel - klicka här!

KOREOGRAFI Jannine Rivel
DANS Christine Brorsson, Jannine Rivel
FILM/FOTO/KLIPPNING Petra Koppla Dahlberg
KONSULT Benedikte Esperi
PRODUCENT Mer Dans åt Folket

MED STÖD AV Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Kommun & Mer Dans åt Folket, Mälarstaden, Fastighets AB Regio och Mälarstaden

Dela evenemanget i dina kanaler:

Dansfilmen BEN

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /