Dansresidens 2023

Scenkonst Sörmland är stolta att presentera Sofia Castro som 2023 års dansresidens!

Sofia är en flamencodansare och koreograf som jobbar genreöverskridande nyskapande av flamen - con. Hennes tidigare verk har setts både på den traditionella flamencoscenen och på scener för modern scenkonst.

Hon kommer under våren och sommaren 2023 skapa en föreställning hos Scenkonst Sörmland som bygger på möten med ungdomar i Eskilstunas prioriterade områden. Föreställningen utgår från temat ”Nära och långtifrån”. Innan repetitionsstart kommer Sofia leda ett communitydansprojekt där hon tillsammans med ungdomar jobbar konstnärligt med dans kring årets tema, men också frågeställningar som; Hur ser din drömstad ut? Vad sår vi? Det är dessa möten som kommer ligga till grund för utformningen av föreställningens koreografi.

Föreställningen är genre- och konstformsöver - skridande. På scenen kommer en lindansare, en breakdansare och Sofia själv med flamencon att ta plats för att berätta om och spegla möten och tankar från ungdomarna de mött i community - dansprojektet. Sofia kommer också samarbeta med en kompositör som skriver musik till före - ställningen och föreställningen är därmed även en del av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet under 2023.

Föreställningen skapas för att spelas utomhus på torg och offentliga samlingsplatser runt om i Sörmland.

Foto på Sofia Castro, av Maria Emilia Parola.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Dansresidens 2023

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /