Dansresidens Katrineholm

Scenkonst Sörmland tillsammans med Katrineholms Kulturförvaltning och Åsa Folkhögskola bjuder in professionella danskonstnärer & koreografer till ett researchresidens under 3 veckor på Turbinen i Katrineholm, 2 maj – 21 maj.

Dansresidenset är en del av det regionala utvecklingsarbetet som syftar till att öka närvaron av professionellt verksamma danskonstnärer i länet och stärka relationen mellan danskonstnärer, medborgare och arrangörer. 

Residenset syftar till att ge danskonstnärer och koreografer en möjlighet till att undersöka och fördjupa sig i sin arbetsprocess. Turbinen är en tillgänglighetsanpassad blackbox i Lokstallarna i Katrineholm. Ljud, ljus & projektor finns att tillgå i lokalen, tekniker kommer inte finnas tillgänglig.

I residenset ingår att hålla en öppen visning och/eller workshop för eleverna på Åsa folkhögskola. Även andra utbyten med lokalsamhället kan förekomma. Detta görs då i samråd med utvalt residens.

Boende ordnas på Åsa Folkhögskola, kollektivtrafik finns mellan Åsa Folkhögskola och Katrineholms kommun. Boendet ingår i residenset och även frukost & middag ingår.

Ersättning för omkostnader om 30 000 kr ingår mot faktura.

För att ansöka skicka ditt CV och en beskrivning av vad du/ni tänkt arbeta med under residenset och din/ert projekt och idé. Beskriv också kortfattat ditt konstnärliga arbete. Inkludera hur många ni är som deltar. Ansökan senast 1 mars.

Skicka ansökan till rebecca.schagerstrom.allen@regionsormland.se
Märk mailet Residens 2023.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Dansresidens Katrineholm

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /