Koreografiska utflykter

Koreografiska utflykter är en familjeföreställning där vi möter skogen genom dans och rörelse.

Hur rör sig stigen och hur berörs vi av stigen? Vi färdas längs stigar, genom gläntor, mellan rotsystem och över stenar. Vi dansar i mossa och ris, bland trädtoppar och moln. Under dansföreställningen kan en delta i danser där vi upplever skogens nyanser och vindlingar.

Koreografen och dansaren Jannine Rivel arbetar i detta projekt med skogen och dess rörelser som tematik. Jannine är bosatt i Eskilstuna och arbetar kontinuerligt med att skapa verk i relation till samtid och plats. Hon arbetar tvärkonstnärligt, med institutioner, det fria kulturlivet, kommuner och föreningar.

2019 turnerade hon i Region Sörmland med dansföreställningen verkningar, produktion Scenkonst Sörmland där de fem sinnen var i fokus. 2020 genomfördes ett förarbete med projektet Koreografiska utflykter. Under 2021 genomförs turnén med föreställningen i Region Sörmland och Region Västmanland.

Jannine är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan, Dans och Cirkushögskolan (BA), Stockholms Dramatiska Högskola (MA) i Stockholm och Susan Klein School of Movement and Dance, New York. Läs mer om Jannine här!

Detta projekt är en del av Scenkonst Sörmlands dansfrämjande arbete. Det innebär att projektet omfamnas av ett strategiskt utvecklingsarbete för dans som konstform, på uppdrag av regionen och staten. Det innebär att vi verkar för att barn, ungdomar och vuxna ska få ökad möjlighet att se, få kunskap om och själva utöva dans som konst och uttrycksform.

KOREOGRAFI Jannine Rivel
DANS Jannine Rivel, Amanda Billberg
DRAMATURGI/LJUSDESIGN Åsa Holtz
MASK Erik Radix
KOSTYM Carina Marklund
POESI Sara Berg, Ola Husamou
TRAILER Petra Koppla Dahlberg
FOTO Pavle Heidler, Petra Koppla Dahlberg, Mirjam Hector
DESIGN & ILLUSTRATION Sanna Haverinen
PRODUCENT Mer Dans åt Folket

SAMARBETEN & STÖD Kulturrådet, SITEsweden, Scenkonst Sörmland, Region Sörmland, Region Västmanland, Riksteaterföreningen Sörmland, Riksteaterföreningen i Sörmlands Hjärta, Eskilstuna Kommun, Katrineholms Kommun, Kungsörs Kommun, Nyköpings kommun, Studio Skaftarp/Moa Kompani, Mer Dans åt Folket ek. förening.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Koreografiska utflykter

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /