Locus

Locus

Show, dans, musik, gnistor och magi! I september har Locus urpremiär på Eskilstuna teater. Därefter turné i Sörmland med omnejd.

Föreställningen är ett samarbete med Riksteatern.

Är Locus en utopi? Kanske inte. Vi behöver kanske bara ändra vår blick på den verklighet vi skapat. För saker är alltid vad de är, inte vad de verkar vara.

På scen ser vi de tre dansarna Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede som liksom Viktor Fröjd har sin bakgrund inom streetdance. Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna på scenen och publiken i salongen en gemensam plats i förvandling. Den nyskrivna musiken av Dijle Neva Yigitbas rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytm och resonans uppstår och förändras. Locus är skapad i tätt samarbete med scenografen och ljusdesignern Anton Andersson och för kostymdesignen står konstnären Sarah Nakiito.

Viktor Fröjd är danskonstnär och baserad i Malmö. Genom både beställningsuppdrag och egna produktioner skapar Viktor verk för större och mindre scener. Att ha sin grund i street och klubbdans betyder att det improvisatoriska ständigt är närvarande i hans verk. Och även att han har en förståelse för det sociala, att alla som är i rummet påverkar stämningen i rummet och det som uppstår där.

Anton Borgström har vunnit flera prestigefyllda battles/tävlingar runt om i världen. Han arbetar med en rad koreografer såsom Kenneth Kvarnström, Fredrik ”Benke” Rydman, Cristina Caprioli och Örjan Andersson.

Joanna Holewa Chrona är dansare, koreograf och DJ verksam i Sverige och Sydafrika. Med sin bakgrund i streetdance samt från väst/sydafrikanska kulturdanser är Joanna verksam inom den internationella battlescenen och den samtida dansen.

Abigail Vrede är en holländsk dansare. Efter att ha börjat med hiphop och house har hon även utbildat sig samtida dans i Norge, Sverige och Nederländerna. Hon är nu verksam i Norge.

Anton Borgström
Joanna Holewa Chrona
Abigail Vrede

KOREOGRAF Viktor Fröjd
KOMPOSITÖR/LJUDDESIGN Dijle Neva Yigitbas
DRAMATURG Bodil Persson
SCENOGRAF/LJUSDESIGN Anton Andersson
KOSTYMDESIGN Sarah Nakiito

BILJETTINFORMATION

Föreställningen den 29 september på Eskilstuna teater arrangeras av Scenkonst Sörmland och är en del av Kunskapsfesten. Fri entré och först till kvar.

Föreställningen den 30 september på Eskilstuna teater arrangeras av Eskilstuna Riksteaterförening och är en del av Eskilstuna Kulturnatt. Fri entré. Först till kvarn.

Föreställningen den 3 oktober arrangeras av Nyköpings kommun. 

Föreställningen den 5 oktober arrangeras av Scenkonst Sörmland. 

Föreställningen den 6 oktober arrangeras av Riksteaterföreningen i Strängnäs. 

LOCUS PÅ TURNÉ I SVERIGE

Läs mer om Locus fortsatta turné via Riksteaterns hemsida!

PRODUKTION

Locus är en samproduktion mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland.

Foto Carl Thorborg. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /