Zoomland

Fem koreografer har under våren 2021 träffats över Zoom för ett utforskande projekt. De har jobbat med olika metoder så som rörelse, röst och ljud. Konstnärlig forskning, kollektivt arbete och intuitiva processer har varit i fokus.

Zoomland är ett internationellt samarbete och är en ljud- och röstbaserad dansföreställning med 5 koreografer i mötet mellan forskning, kollektivt arbetet och intuitiva processer.

Utforskandet har rört sig genom intimitet via digitala mötesforumet Zoom, extrem individualism kontra kollektivism, ecstasy som i kollektiv glädje, dans och trans och musik i sociala sammanhang och ute i samhället. De har klubbat i hörlurar i sin ensamhet samtidigt som de tillsammans via Zoom-  flanerat genom deras olika respektive städer till samma rytm vid samma tidpunkt. 

Under en två veckors intuitiv process i studion har de format en Performance Lecture. Arbetet har skett med olika perspektiv som skiftar de medverkande och föreställningens riktning, precis som Zoom har skiftat och styrt vår blick under arbetets gång. Den 27 och 28 september välkomnas publiken att att ta del av denna process i Scenkonst Sörmlands lokaler i Eskilstuna. 

De delar där tal förekommer, på uppvisningarna den 27 och 28 september,  kommer att ske på engelska. 

INITIATIVTAGARE Julia Kraus Dybeck 

MEDVERKANDE Maya Brinner, Rebecca Chentinell, Julia Kraus Dybeck, Jannine Rivel, Maya Tamir 

Detta projekt är en del av Scenkonst Sörmlands dansfrämjande arbete. Det innebär att projektet omfamnas av ett strategiskt utvecklingsarbete för dans som konstform, på uppdrag av regionen och staten. Det innebär att vi verkar för att barn, ungdomar och vuxna ska få ökad möjlighet att se, få kunskap om och själva utöva dans som konst och uttrycksform.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Zoomland

  • Tid: 2021-09-28 19:00
  • Längd: ca 50 min
  • Plats: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna
  • Entrépris: 140 SEK
  • Kategori: Dans

Fler speltillfällen:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /