Digitala träffar och kurser

Film i Sörmland tipsar här om både våra egna och andra regioners digitala nätverksträffar, kurser, samtal och webbinarier som är tillgängliga för er att ta del av. En del kräver föranmälan, men alla är gratis.

Vi ses i det digitala rummet!

 

Digitalt samtal med producenten Nima Yousefi
19 februari klockan 11.00-13.00

Samtal med den högaktuella producenten Nima Yousefi, vars senast producerade film Clara Sola lyckades han kamma hem priset för bästa film under årets guldbaggegala. Under samtalet kommer vi att prata om Nimas syn på rollen som producent. Varför har han valt att aktivt inte producera TV-serier och hur ser han på filmbranschens utveckling i Sverige. Vi kommer även att dyka in i hur det är att producera en internationell film både från ett finansiellt och arbetsmässigt perspektiv. Framförallt vill vi att ni deltagare ska kunna ställa frågor och vara med i diskussionerna. Samtalet modereras av regissören Shahab Mehrabi.

Gratis! Men anmälan krävs och det görs till: daniel.ostborg@regionvastmanland.se

 

Digital nätverksträff
För dig som gör eller arbetar med film i Sörmland
25 februari klockan 14.00-15.30

Kom och träffa andra som gör eller arbetar med film i Sörmland. Vi ses digitalt med fokus på att ni i mindre grupprum får prata om era projekt, idéer, klurigheter, behov och allt däremellan! Här kanske du träffar precis den person du sökt efter till ditt projekt eller genom samtalen med andra kan få hjälp att hitta lösningar på ditt dilemma. Du väljer vad du vill dela med dig av!

Anmäl dig till träffen genom att maila: ida.thoren@regionsormland.se  

 

Zoom-Föreläsning om ljuddesign för film
17 mars klockan 17.00-19.00

Tycker du också att ljudet är viktigt i en film? Förundras du över hur vissa filmer verkligen har till det där lilla extra. Javisst musiken men också de små detaljerna. Hur förstärker man till exempel närvarokänslan i en film? Och hur kan man bidra till närhetskänsla i en scen? Varför hör man ibland inte vad folk säger på film och hur kan man åtgärda det?. Det och annat adresseras i en zoomföreläsning arrangerad av Film i Öst. Föreläsningen berör alltifrån studiepsykologi till handfasta tips.

Gustav Landbecker har, förutom ett livslångt intresse för musik och ljud, en treårig högskoleutbildning i digitalt ljud och jobbat som ljuddesigner för till exempel SVT och Filmlance International. Föreläsningen tar plats HÄR. Anmäl dig till boel.zetterman@regionostergotland.se senast den 1 mars! Inga förkunskaper krävs. 

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Digitala träffar och kurser

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /