Bilden är ett utdrag ur film Röster om vår tid, som är gjord av Pelle Wichmann. Pelle har fått ekonomiskt stöd från Film i Sörmland.

Röster om vår tid

Sörmländska filmaren Pelle Wichmanns kortfilm Röster om vår tid vann i våras Tempo short award i Stockholm och har sedan visats på festivaler över hela världen, bland annat i Tokyo, Amsterdam, New York, Uppsala samt Paris, snart även på Flimmerfestivalen i Norrköping.

”Jag är jättenöjd att den går så bra. Men gladast är jag nog att så många sett den på SVT, över 1,1 miljoner.” berättar Pelle Wichmann.

Röster om vår tid består av ett antal tablåer med vyer över landskap med koleldade kraftverk på avstånd. I förgrunden står en person som berättar om vad som är viktigast i livet, om rädslor och om framtiden.

Filmen är inspelad i England, Grekland, Tyskland och Polen och har finansierats med pengar från SVT, Konstnärsnämnden samt Film i Sörmland.

Filmaren Pelle Wichmann bor i Nyköping och har bland annat gjort ett 15-tal filmer, korta och längre, som visats på TV både i Sverige och utomlands.

Röster av vår tid går att se via SVT Play.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /