Talent To Watch

Film i Sörmland har fått utökade medel från Svenska Filminstitutet genom deras nya satsning Talent To Watch – ett filmstöd tänkt att stötta till nya röster, nya berättelser.

Satsningen riktar sig till dig som drömmer om att förverkliga en filmidé i kortfilmsformat men fortfarande är ny i filmbranschen. Du kanske har tidigare erfarenheter inom film, eller så är du helt ny. Du kan vara professionellt aktiv inom ett annat konstområde men vill utforska film som en ny uttrycksform. Det viktiga är att du har en berättelse att berätta! 

Vi kommer bedöma projektets originalitet och berättelsens möjligheter att skapa nya perspektiv genom sitt tema, språk och uttryck.

Kriterier för att söka 

- idéen är i kortfilmsformat
- projektet är inte dokumentärt  
- du är bosatt och/eller verksam i Sörmland

Digital frågestund kring stödet den 2 september klockan 18.00. Anmäl dig genom att skicka ett mail till filmkonsulenten Ida Thorén

Sista ansökningsdag är den 30 september och du anmäler dig via denna länk!

Mer information finns även via Svenska Filminstitutets hemsida. 

Manuscoachning

Fyra av de projekt som beviljas stöd kommer erbjudas manuscoachning genom det nya talangutvecklingsprogrammet Talent to Watch. Det innebär tre träffar under hösten 2021 där du får chans att utveckla ditt kortfilmsmanus tillsammans med en erfaren manuscoach.

Genom en blandning av manusteori och skrivövningar får du en fördjupad kunskap i manusutvecklingens olika delar. Träffarna blir också en möjlighet för dig att nätverka och skapa nya kontakter med andra verksamma inom filmen.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Talent To Watch

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /