Kurs i kortfilmsdramaturgi

Kurs i kortfilmsdramaturgi

Att skriva ett bra och förståeligt manus är otroligt svårt och samtidigt väldigt roligt. Målet med denna kurs är att på ett prestigelöst sätt prata om dramaturgi i allmänhet, och kortfilmsdramaturgi i synnerhet.

Under träffarna kommer vi, utifrån era egna projekt och utifrån de produktioner kursledaren Jack Elliot har gjort, fördjupa oss i hur man får sin filmidé att fungera.

Varför har jag med denna scen? Vems perspektiv berättar jag ifrån? Vad är berättelsens båge? Har mitt manus en konflikt?

Jack Elliot är en filmskapare född och uppvuxen i Sörmland. Hans bana startade när han började göra skatefilmer tillsammans med sina vänner på Nyköpings gator, men föll till slut för fiktionsfilm under gymnasietiden. Han har precis tagit examen från regilinjen vid Stockholms Konstnärliga Högskola med sin slutfilm AMYGDALA, som sålts till SVT för distribution och haft internationell premiär på Haugesund international film festival. Just nu arbetar han på sin första långfilm parallellt med utveckling av ännu en kortfilm.

Kursen är digital och det är ett begränsat antal platser.

Datumen är:
29 november, klockan 18.30-21.00
6 december, klockan 18.30-21.00 

ANMÄLAN och ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan, vi återkommer så snart vi kan om du fått en plats på kursen. Sista ansökningsdag tordagen den 23 november.

Ansök via denna länk!

Dela evenemanget i dina kanaler:

Kurs i kortfilmsdramaturgi

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /