Producentworkshop

Producera din första film!

I denna workshop går vi igenom grunderna för hur man producerar en film, med fokus på kortfilm och dokumentär. Under fyra träffar arbetar du med ditt eget projekt, och med hjälp av workshopen kommer du att kunna ta fram (eller förbättra!) en ansökan, ett presentationsmaterial och en pitch. Du kommer också få en grundläggande förståelse för producentens arbete och förslag och ingångar för hur du kan ta ditt projekt vidare. 

Kursen leds av Cecilia Björk, producent och regissör, just nu producent för kortfilmen Reptilhjärnan och tv-serien Jag AB. 2018 kom hennes uppmärksammade dokumentär En bra vecka för demokratin. Cecilia har också mångårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av andras projekt, som assisterande producent och konstnärlig rådgivare. Hon arbetar även som producent för den ideella organisationen Film i Samtidskonsten. Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare arbetat med kommunikation, bland annat på Bonniers konsthall. 

Kursstart 13 oktober - avslut vecka 49

Träffarna kommer att ske på kvällstid och kan anpassas efter gruppens behov. Tre av träffarna sker online, och den avslutande träffen består av ett studiebesök live i Stockholm. Detta kommer att vara dagtid. 

Mellan träffarna gör deltagarna hemuppgifter och ger feedback på varandras projekt. 

Träff 1:
Vad gör producenten? 

Genomgång av producentens roll och ansvar i ett projekt. Hur kan samspelet med regissör och övriga roller se ut. Vilka möjliga finansiärer finns? Vi går också översiktligt igenom några olika former av avtal som kan vara bra att ha. 

Träff 2:
Vad behövs för en ansökan om finansiering? 

Med utgångspunkt i Svenska filminstitutets mallar gör vi budget, finansieringsplan, produktionsschema och annat som behövs. Vi går igenom begrepp som kan vara bra att känna till och reder ut en del förvirrande förkortningar! 

Träff 3:
Hur presenteras projektet?

Vi arbetar med titel, synopsis och projektbeskrivning. Arbetar med att välja ut stillbilder och rörligt material. Vi pratar också om distribution och filmfestivaler. 

Träff 4:
Studiebesök och pitch. 

Vi besöker SFI och SVT och får veta mer vad de letar efter i ett projekt. Här presenterar vi också projektet för varandra efter höstens jobb, och gör en kort pitch.

Vem kan söka?

Du som är bosatt eller verksam i Sörmland och arbetar med ett filmprojekt. Kanske är du regissör som vill få en ökad förståelse för producentens roll, eller så vill du producera dina egna filmer, eller så vill du helt enkelt bli filmproducent. 

Hur går ansökan till?

Ansök genom att skicka en beskrivning av projektet du vill arbeta med i kursen. Högst 1 A4. Skicka gärna även med rörligt material om sådant finns (ej obligatoriskt), till exempel en roughcut, en pilot eller trailer till ida.thoren@regionsormland.se.   

Ansök senast 1 oktober  

Kursen är kostnadsfri!  

Dela evenemanget i dina kanaler:

Producentworkshop

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /