Seniorer

När Kurt visade sin film ”Från grabb till gubbe i Baggetorp” blev inte bara han rörd. Vi andra i filmkursen berördes också.

Känslan blev stark när hans berättelse illustrerades med rörlig bild, musik och berättarröst. 2015 startade Film i Sörmland filmkurser för seniorer under teman som Ljuvliga ungdom och Minnen från förr. Vi ville inte tappa berättelserna, utan dokumentera dom på ett annat sätt än när vi klistrade in fotografier i album.

Vi startar en ny kurs för seniorer 8 februari

Med en iPad och appen iMovie skapar vi enkelt film om en historia från förr eller om något spännande som hände igår.

Under åren har varje grupp träffats vid fyra tillfällen och lärt sig det enkla verktyget. När Coronan slog till tog vi ett nytt grepp och träffades i det digitala rummet istället. Film i Sörmland lånar ut iPads och därefter skapas det film hemma vid köksbordet, med filmpedagogen och kurskompisarna i datorn. Att skapa film i iMovie kräver inga förkunskaper, det enda du bidrar med är din berättelse och fotografier som passar till den.

 

Intresserad?

Blir du intresserad av att skapa en film, kontakta vår filmpedagog Kerstin Svenson på 0733 – 795518, eller maila till oss på Film i Sörmland.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Seniorer

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /