Kortfilmsdagen

Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen vi firar kortfilmen!

Scenkonst Sörmland bjuder in till två visningar denna dag, en för den vuxna publiken och en för barn. Så ta en paus i julbestyren och koppla av med fantastisk kortfilm!

Dagen är uppdelad på två paket, välj att ta del av det ena paketet eller båda. Första delen är mellan klockan 10.00-11.00 och innehåller 5 filmer. Del två är mellan klockan 15.00-16.30 och då visas två filmer. 

Vi bjuder på fika och du kan droppa in, droppa ut. Precis som det passar dig. Filmvisningen är gratis och inga biljetter behöver förbokas.   

Läs mer om filmerna i de respektive paketen nedan. 

Kortfilmspaket 1 – Barnvagnsvisning 1
Klockan 10.00-11.00
Se sju av hösten bioaktuella kortfilmer tillsammans med ett par regionalt skapade kortfilmer från årets Frame Short Film Fest.  

Filmerna i kortfilmspaket 1 är:

FLEX (4 minuter)
REGI Josefin Malmén och David Strindberg
Han kanske är gud nog, men är han… god nog.
En något surrealistisk liten film som bokstavligen kryper under skinnet på en kroppsbyggare och hans ambivalenta självbild. En undersökning av den fina linjen mellan självhat och att älska sig själv.

MAGNUS ÄR SEXIST (13 minuter)
REGI Hampus Hallberg och Emil Brulin
Efter repetitionerna har den välmenande Johan samlat jämställdhetsgruppen till ett möte på scenen, men samtalet får snart en oväntad och mycket känslig prägel. Skarpt, intelligent och ytterst underhållande om svårigheten att åstadkomma en förändring.

BAD LESBIAN (14 minuter)
REGI Simone Norberg
Mitt i en break-up-dimma får vi följa med sjuttonåriga Alexandra under ett avgörande sista dygn i relationen med flickvännen Sally. Det oväntade mötet med Dimitri har dock satt saker ur spel och fokus flyttas istället till den nya killen.

EN MAMMAS KROPP (8 minuter)
REGI Jonelle Twum
Ernestina och Cat, två städare med migrantbakgrunder har jobbat på samma hotell i nästan 4 år. Med tiden har de utvecklat en nära relation och hittat fungerande arbetsrutiner och strategier för att möta kraven från den neoliberala arbetsmarknaden. Filmen följder deras vardag i arbete och vänskap.

MIDAS (14 minuter)
REGI Jakob Márky
Efter en lika mystisk som magisk kväll vaknar Mattias upp bredvid en kvinnlig kopia av sig själv. Han finner sig omedelbart tillrätta i det bekväma sällskapet, men relationen blir snart komplicerad. En skruvad berättelse om den narcissistiska människan. 

LAMM (13 minuter)
REGI
Pollyanna Popermâjer
LAMM är en nära skildring av vad som uppstår i en människa när man ställs inför ett scenario där man tvingas välja att stå upp för en som man älskar, eller det som är rätt. När storasyster Linda får ett samtal en natt sätts relationen till lillebror Arvid på spel. Vem ska hon tro på? Vad ska hon offra?

BALANSMANNEN, del 2 ( 3 minuter)
REGI Ulf Rehnholm
Tommy Saxenborn har i vuxen ålder börjat exponera sig själv på sociala medier under namnet Balansmannen. Hans unika hobby är att balansera allt från knivar och dockor till cyklar och sängar på sin haka och näsa. En hobby som ger honom bekräftelse och upprättelse från en tuff barndom. Ulf Rehnholm följde Tommy Saxenborn under ett års tid för att dokumentera hans sökande efter balans i livet. Under sitt alias, får han äntligen den uppmärksamhet som han så länge längtat efter.

 

Kortfilmspaket 2 - After Föris-visning 
Klockan 15.00-16.30
Kortfilmer för de yngsta – kom direkt efter föris och stanna så länge ni önskar. Vi bjuder på frukt och popcorn.

Filmerna i kortfilmspaket 2 är:

VEM ÄR VAR? (30 minuter)
REGI Jessica Laurén
Vem är var? Baserar sig på åtta böcker om Vem av Stina Wirsén. Vi får följa nallen när hon letar efter sina kompisar och ringer på hos alla. Tänk hur olika det kan vara hemma hos folk… Vi får också vara med om en dramatisk taxifärd till sjukhuset. Vi får se hur himla superbra katten är på kullerbytta och hur väldigt arg nallen kan bli när det inte blir som hon vill. Ibland blir det bråk, fast det går alltid bra till slut i filmerna om nallen, fågeln, katten, nallegrisen och kaninen.


PRICK OCH FLÄCK PÅ PRICKEN (45 minuter)
REGI Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
I charmörerna Prick och Fläcks värld är allt prickigt och fläckigt. Inte nog med att en av dem är täckt med fläckar och den andra är täckt med prickar, dessutom finns det ju prickar och fläckar överallt! Vi får följa med när Prick och Fläck bakar, de står bokstavligen på öronen, får vattkoppor, nya konstiga kliande prickar mitt i det prickiga och fläckiga. Och sist men inte minst ordnar de nyårsdisco. Dela evenemanget i dina kanaler:

Kortfilmsdagen

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /