Filmbiblioteket

VI HAR FILMER DU FÅR VISA
Visningsrättigheter för förskola och skola.

För att kunna visa film i skolan är det viktigt att följa de visningsrättigheter som gäller.  För slutna grupper, så som en skolklass, gäller institutionella rättigheter. Det betyder att filmen måste vara inköpt med dessa rättigheter. Det går alltså inte att ta vilken film som helst. Samma regler gäller om skolan har avtal med Swedish film. Då är det är viktigt att kontrollera vilket filmbolag som gett ut filmen. Alla filmbolag ingår inte i Swedish Filmavtalet.

Har du frågor så ring oss.

SÅ HÄR LÅNAR DU FILM:
E-post: Skyddad adress eller telefon 016-10 55 16. 
Du får låna filmerna i tre veckor. 
Du lånar filmerna gratis. 
Du hämtar och lämnar själv filmerna hos Film i Sörmland, alternativt kan filmer skickas med post.

När du returnerar filmen skickar du med en notering om hur många som såg den lånade filmen.

FILMBIBLIOTEKET FÖR ALLA ÅLDRAR
Längre ner på sidan hittar du listan med de filmer som vi har i vårt Filmbibliotek.

Vet du inte vad du söker?
Ring kontoret och fråga efter Gunnel eller mejla till Skyddad adress  

Jobbar du i skolan - berätta vilken klass du undervisar i och i vilket sammanhang filmen ska användas, så ger jag förslag på filmer som vi har i Filmbiblioteket.

Arbetar du inom äldreomsorg eller på fritidsgård -  hör av dig så förklarar jag hur du kan använda vårt Filmbibliotek.

FILMPRESENTATION
Du kan även bjuda in Film i Sörmland till ett möte och be om mer information kring Filmbiblioteket, presentation av filmer på ett tema eller diskutera upplägg för en filmklubb med sluten visning.

Några exempel på filmer från vårt Filmbibliotek:

FRÅN FÖRSKOLEKLASS
Siv sover vilse (Nr 859)
(länk öppnas i nytt fönster)
Siv är 7 år och ska för första gången sova över hos sin nya kompis Cerisia. Med hjälp av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som dyker upp mitt i natten, är hon med om fantastiska äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv.

FRÅN ÅK 3  
Rainbow (Nr 836)
(länk öppnas i nytt fönster)
Tioåriga Pari och hennes yngre bror Chotu är oskiljaktiga. Chotu, som är blind men Pari har lovat sin bror att han ska kunna se innan han fyller nio år och hon har inte tid att vänta på mirakel.

FRÅN ÅK 6
Nykomlingen  (Nr 844) (länk öppnas i nytt fönster)
Benoit, 14 år, anländer Paris med sin familj. Att komma in i en ny klass visar sig svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. Benoit blir satt på plats av den styrande klicken och de enda som välkomnar honom är klassens töntar. Men så finns där också Johanna, den nya svenska tjejen som Benoit både blir vän med och snabbt förälskar sig i.

FRÅN ÅK 8  
The Falling (Nr 849) (länk öppnas i nytt fönster)
Det är 1969 på en brittisk flickskola där Lydia och Abbie är bästa vänner. Efter att en mystisk masspsykogen sjukdom orsakar spontana svimningar hos eleverna tvingas skolan stänga. Mysteriet består medan tjejernas vänskap börjar övergå till besatthet, där Lydia tar till mer och mer drastiska metoder för att komma närmare Abbie

FÖR IDROTTSKULBBEN
Den unge Zlatan (Nr 850) 
(länk öppnas i nytt fönster)
Berättelsen om Zlatan Ibrahimovic , en kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum.

FÖR SENIORER
Inte bara honung (nr 766) (länk öppnas i nytt fönster)
Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken. Om bina fortsätter att dö kommer det att få drastiska konsekvenser för människan.

Klickar här för att se vår filmlista ( öppnas i separat fönster)

 

 

 

 

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera