Skolbio

Att se film på den lokala biografen under skoltid är en kulturell basverksamhet som fem av länets kommuner erbjuder sina barn och ungdomar. En gemensam filmupplevelse kan vara utgångspunkt för många samtal om livsfrågor, etik och moral  men också om filmhistoria och den rörliga bilden som språk.

I samarbete med några av länets kommuner gör Film i Sörmland en nysatsning inom skolbio med syfte att öka elevernas delaktighet och höja den digitala medverkan.

Skolbio i Sörmland

 • ( ? "" Presentationsbild för Skolbio i Flen. På bilden syns en bildruta ur filmen "Nonos hemliga resa" (en pojke står på en stol intill ett dukat matbord där två äldre personer, en man och en kvinna, sitter och ska inleda sin måltid).)

  Skolbio i Flen

  Sedan hösten 2012 utbildas eleverna i Flen att själva hålla i valet av skolbiofilm.

  Läs mer om Skolbio i Flen
 • ( ? "" Presentationsbild för Skolbio i Gnesta. På bilden syns en bildruta ur filmen "Nonos hemliga resa" (en pojke står på en stol intill ett dukat matbord där två äldre personer, en man och en kvinna, sitter och ska inleda sin måltid).)

  Skolbio i Gnesta

  Sedan våren 2013 utbildas elever i åk 3-5, 6-7 och 8-9 för att själva kunna hålla i valet av film till skolbio. Representanter av barn från förskoleklass väljer film direkt vid presentationen.

  Läs mer om Skolbio i Gnesta
 • ( ? "" Presentationsbild för Skolbio i Strängnäs. På bilden syns en bildruta ur filmen "Nonos hemliga resa" (en pojke står på en stol intill ett dukat matbord där två äldre personer, en man och en kvinna, sitter och ska inleda sin måltid).)

  Skolbio i Strängnäs

  Redan 2011 inleddes det nya arbetet med skolbioval i Strängnäs.

  Läs mer om Skolbio i Strängnäs
 • ( ? "" Presentationsbild för Skolbio i Vingåker. På bilden syns en bildruta ur filmen "Nonos hemliga resa" (en pojke står på en stol intill ett dukat matbord där två äldre personer, en man och en kvinna, sitter och ska inleda sin måltid).)

  Skolbio i Vingåker

  Sedan våren 2014 utbildas elever i åk F-3, 4-6 och 7-9 för att själva kunna hålla i valet av film till skolbio.

  Läs mer om Skolbio i Vingåker
 • ( ? "" Skolbio i Nyköping)

  Skolbio i Nyköping

  Nyköping gör under hösten 2017 en omstart av skolbio. Nu är det åk 7-9 som ska se film. Under oktober utbildas klassrepresentanter som sedan informerar sina klasskamrater om de valbara filmerna. Själva valet genomförs digitalt och sammanställs av en...

  Läs mer om Skolbio i Nyköping