Filmrikets referensgrupp

Filmriket är en plattform som hjälper barn och unga att utveckla sin kreativa förmåga och digitala kompetens.

Målsättningen med Filmriket är bland annat att få igång en webbaserad filmskola för och av ungdomar mellan 10-19 år i hela Sverige. Hösten 2017 genomförs ett referensgrupparbete för att komma igång och utveckla Filmriket. Från Sörmland deltar två unga filmare i gruppen.

Länk till Filmriket (öppnar i nytt fönster)

Alvin Wedstedt 

Alvin är 14 år och driver tillsammans med sina vänner filmkollektivet Hagby Film i Eskilstuna. Hagby Film skapar kortfilmer inom skräck- och actiongenren. 

- Vi har under längre tid arbetat med filmer baserade på bokserien Pax av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Vi har hittills gjort film på fem av åtta utgivna böcker (det kommer att bli tio böcker totalt) men har för tillfället valt att ta en paus från Pax-filmerna och istället fokusera på en zombie-serie som kommer att spelas in sommaren 2017...
Länk till Hagby film på YouTube (öppnar i nytt fönster)

Julius Wadman

Julius är 16 år och drivande i filmkollektivet Nalle Bruun som hittills spelat in två kortfilmer. Den ena av filmerna, Torpet, vann pris för bästa film 16-19 år på FRAME 2017 och Julius själv tilldelades pris för bästa foto.

- Mina största intressen är film, teater och musik. Jag kollar mycket på svenska filmer och tv-serier och några av mina favoriter är Såsom i himmelen och Tomten är far till alla barnen. Jag är speciellt förtjust i deckare som Maria Lang, Gåsmamman och Sandhamnsmorden. Jag skulle kalla mig själv för nörd på svenska skådisar och kan namn på över hundra av dom. Att göra film är otroligt roligt och kreativt! Nalle Bruun är på gång med fler filmer och planerar att göra en eller två i sommar.
Länk till Nalle Bruun på YouTube (öppnar i nytt fönster)

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera