Nationella talangträffar

Under året arrangeras flera nationella talangträffar i samverkan mellan landets regionala filmresurscentrum (Filmregionerna), Svenska Filminstitutet och lokala aktörer.

Svenska Filminstitutet har gjort en kartläggning av det svenska talangutvecklingslandskapet där du hittar mycket information.
Länk till kartläggningen Talangutveckling i Sverige 

Film i Sörmland stöttar deltagande av filmare från länet på de nationella talangträffarna.

Fårö talangdagar 26-30 juni 2017 - Bergmanveckan, Fårö/Gotland

Talangdagarna genomförs under Bergmanveckan och består av ett urval av Bergmanveckans programpunkter, masterclasses, eget skapande i grupp och visning av deltagarnas produktioner.
Filminstitutets konsulenter har under flera år besökt talangdagarna, aktuella svenska långfilmer har specialvisats och etablerade filmskapare har delat med sig av sina erfarenheter.
Talangdagarna ska ge kunskap och inspiration. Deltagarna har möjlighet att skapa nätverk och långvariga relationer med andra filmare. Varje region utser sin deltagare.

På Fårö Talangdagar 2017 deltar från Sörmland Jimmy Olsson (Gnesta).


Bild på Jimmy Olsson.

Jimmy Olsson beskriver sitt filmskapande såhär:
Jag föredrar historier som fokuserar på människans inre och hennes relationer. Älskar när man kan kombinera humor med drama för att få en mer mångbottnad historia och karaktärer.
Regissörer som inspirerar mig; Susanne Bier, Michael Haneke, Ingmar Bergman, Andrej Tarkovskij, Bröderna Dardenne, med flera.


Uppsala talangdagar och Uppsala nationella kortfilmspitch - 23-29 oktober 2017, Uppsala 

Talangdagarna genomförs under Uppsala Internationella kortfilmfestival. Målgruppen är filmskapare som genomgått en filmutbildning eller arbetat en tid inom branschen men ändå är i början av sina karriärer.

Talangdagarna erbjuder nätverk och fortbildning i form av möten, workshops och seminarier med finansiärer, distributörer, nationella och internationella aktiva filmskapare. Att ge filmskaparna branschkontakt är ett av de viktigaste målen för talangdagarna.

Uppsala nationella kortfilmspitch är Sveriges enda i sitt slag för kortfilm.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera