Pitchkursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Örebro län, Sörmland och Uppland. 

Kursen är för dig med några filmer i bagaget. Du har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men räknar dig inte som fullfjädrat proffs ännu. Eller så är du proffs, men känner att du behöver bättra på din presentationsteknik. Anmäl dig senast 14 augusti.

Kursdatum 2020
2 september i Örebro
Kurs i pitchteknik med Zanyar Adami

24 september i Eskilstuna
Pitch inför panel

Anmäl dig senast den 14 augusti via e-post till Skyddad adress 

Att "pitcha" är att på ett snabbt och konkret sätt presentera din idé
Det kan handla om att hitta investerare i din produktion lika mycket som att hitta samarbetspartners och team. I kursen får du lära dig allt från den korta ”hisspitchen” till att göra en längre visuell presentation eller paketera din idé i andra format. Lika nyttigt är pitchtekniken i skrivandet av din film. För ju mer du tänker i termer om att kunna konkretisera och presentera, desto mer medveten och klar över din egen idé blir du. Allt detta får du med dig efter vår pitchkurs.

Kursen är upplagd i två steg
Det första tillfället är en heldagsföreläsning där du får tips, råd och möjlighet att fila på ditt projekt. Vid det andra tillfället genomför du en pitch inför en professionell branschpanel som ger feedback både på ditt projekt och på din presentationsteknik.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de båda kurs-orterna.

Anmälan
I din anmälan beskriver du dig själv som filmare, och det filmprojekt du vill pitcha med. Ditt projekt kan vara varsomhelst i processen mellan enkel idé/synopsis, halv- eller helfärdigt manus eller redan i inspelningsfas med färdigt rörligt material.
Det viktiga är att du har en idé att arbeta med under kursen. 

Föreläsare 2020
Kursens föreläsare är Zanyar Adami. Han är i grunden journalist och har bland annat varit kolumnist i Metro och på Svenska Dagbladet. Han grundade och var chefredaktör av tidskriften Gringo, och han tilldelades det stora journalistpriset 2005.
Numera främst aktiv som regissör och manusförfattare. Bland hans filmer kan nämnas Gerillasonen (2011), Senses (2016) and Anonyma (2017). Han har under flera år hållit föreläsningar i pitch-teknik, och har själv vunnit pitch-tävlingar på festivaler.