Eric Bibb

Eric Bibb, född och uppvuxen i New York, är med sina över fyrtio album och mer än femtio år på scenen, en av den internationella bluesvärldens största namn idag och hyllningarna som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister är ständigt återkommande.

Han har turnerat världen runt i mer än tjugofem år och samarbetat med storheter som t.ex Mavis & Pops Staples, Taj Mahal, Odetta, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama och The Dixie Hummingbirds. 

2017 turnerade han Sverige runt med den hyllade enmans-föreställningen ”Tales From A Blues Brother”, som också sändes i Sveriges Television. Den producerades av hans son Rennie Mirro och Filip Adamo och kan nu ses på Qwest TV. Ni har också nyligen kunnat se honom i På Spåret, SVT och Bingolotto, TV4, där han sjöng en duett med Sarah Dawn Finer. Eric Bibb ska även medverka i Allsång på Skansen sommaren 2022.

Förra året släppte han sin senaste platta ”Dear America” med gäster som bl. a Eric Gales, Ron Carter, Steve Jordan, Tommy Sims, Shaneeka Simon och Lisa Mills.

DJ
Vid varje After Work-tillfälle spelar en DJ, i samband med konserten, och just den 8 september är det Martin Roos som spelar skivor.
  

Under åren 1991-1995 spelade Martin gitarr i Kent och var med på det självbetitlade debutalbumet. Från året 1993 började karriär inom musikbranschen på skivbolaget Sonet Grammofon som Promotion Manager. Där arbetade han med artister som Atomic Swing, Stakka Bo & Motörhead, för att nämna några. Martin var också en av ägarna till Eskilstunaklubben Blå som under sin storhetstid 2000-2004 huserade svensk musikelit både på scen och i dj-båset. Sedan 2018 skapar Martin även instrumental kontorsmuzak med sitt projekt Byråkrat.

INFORMATION

Den 8 september är det även en större partiledardebatt på Stiga Sport Arena och därför kommer gator och parkeringsplatser runt Munktellstaden vara avspärrade. Vi hänvisar de som kommer med bil att parkera på andra sidan ån. Till den parkering kommer du via Kungsgatan, sväng sedan av på Stenmansgatan vid Willys och kör längst ner på gatan.  

Våra dörrar öppnar klockan 17:00 och musiken drar sen igång runt 18.00! I priset ingår en enklare förtäring och en alkoholfri dryck. Förtäringen står Blommor & Brie för.

Pris 200kr per person, barn upp till 16 år 100kr. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Eric Bibb

  • Entrépris: 200 SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /