Jennie Abrahamson

Scenkonst Sörmland presenterar stolt en konsertföreställning med nyskriven musik av Jennie Abrahamson och konsertregi av Helena Röhr.

Tillsammans med handplockade musiker tar Jennie oss med på en timslång färd i utrymmet mellan de stora orden, där det allmänmänskliga återfinns.

Kom och låt dig beröras av Jennies vackra musik och texter i en dynamisk konsertföreställning om kärlek och makt.

Information för respektive konsert.

Eskilstuna Teater
5 november klockan 19.30
250kr. Biljetter till konserten köps via Tickster. 

Elektron, Gnesta
6 november klockan 19.30
200kr. Biljetter till konserten i Gnesta köps genom att skicka ett mail till evenemang@gnesta.se eller Servicecenter på Marieströmsgatan 3, Gnesta.

Nyköpings Teater

11 november klockan 19.30
270kr. Biljetter till konserten i Nyköping köps via Nyköpingsguiden.se   eller vid kassorna på Rosvalla servicecenter och Turistbyrån.

Jennie skriver: ”Mina tankar runt att skapa en sångcykel sprunget ur årstemat Kärlek och Makt kom att förändras i och med pandemin. När man binds vid tid och rum hemmavid och omvärldsintrycken sinar, sker en rörelse inåt - inte utåt. Ned i myllan, inte ut i världen. Jag ville skriva på mitt eget språk för första gången. Jag ville undersöka känslorna och orden som är mittemellan de där stora och självklara känslorna, de välkänt besjungna. Vad är makt i kärlek, vem äger den? Jag skriver ofta personligt men detta är inte en historia om mig, utan bär stråk av de allmänmänskliga erfarenheterna kring kärlek och makt och allt det rymmer.”

Jennie Abrahamson är artist och kompositör och har gett ut fem soloalbum, det senaste 2017. Hon hyllas ofta för sin magiska röst och förmåga att skriva låtar som är egna små universum.

Hon samarbetar med några av de mest namnkunniga artisterna i Sverige, som Ane Brun och Deportees, och har varit på världsturné som förband och duettpartner till Peter Gabriel.

Helena Röhr är regissör, dramatiker, dramaturg och sångerska och har varit verksam som scenkonstnär i mer än 20 år inom opera, teater, musikteater och konserter. Hon har regisserat allt från små kammaroperor till storslagna konserter med symfoniorkester. Som dramatiker skriver hon både pjäser för barn och vuxna, och just nu är hon aktuell med librettot till den kvinnohistoriska operan "2021" som kommer att komponeras av Andrea Tarrodi. Helena är alltid intresserad av att bredda perspektiven kring kvinnors historiska erfarenheter med en feministisk blick, genom sårbarhet, styrka och humor.

Daniel Kullman är ljussättare med över 20 års erfarenhet inom scenkonstområdet. Han har under många år jobbat på Västanå Teater, men också skapat konsertljus för Jennie Abrahamson, Skator, Loney dear, Peps Persson och många fler. Daniel och Helena har tidigare samarbetat på Malmö Opera.

 

Jennie Abrahamson - kompositör, kostym
Helena Röhr - konsertregi, scenografi, kostym
Daniel Kullman - ljussättare, ljustekniker
Gustav Lindström - ljudtekniker
Lisa Sandberg – sömmerska

MEDVERKANDE
Jennie Abrahamson – sång, gitarr, piano
Robin Lindvall - keyboard, bas, gitarr
Mikaela Hansson - keyboard/piano, sång
Paulina Mellkvist -  gitarr, bas, sång
Magnus Olsson – Trummor, slagverk
Anette Kumlin - oboe, oboe d’amore, engelskt horn, EWI

Dela evenemanget i dina kanaler:

Jennie Abrahamson

  • Tid: 2021-11-05 19:30
  • Längd: 1 tim
  • Plats: Eskilstuna Teater, Eskilstuna
  • Kategori: Musik

Fler speltillfällen:

tor 11 nov 2021, 19:30 - 20:30

Nyköpings Teater, Nyköping


Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /