Norrbotten Neo

Norrbotten NEO framför ett unikt verk - i totalt mörker!

Solstices för tio musiker, inklusive en omstämd flyge,l av österrikaren Georg Friedrich Haas framförs helt i mörker. Musik med långa ackord och sublima övertonsklanger som inbjuder till djuplyssnande, förstärkt av mörkret som stänger den övriga världen ute. Som ett lager ovanpå de utsträckta klangerna framträder kontrasterande rörliga och livfulla effekter.   

Haas tillbringade en stor del av barndomen i det alprika Vorarlberg i västra Österrike inte långt från Schweiz. Atmosfären präglades inte så mycket av de natursköna omgivningarna, har han sagt. Snarare kände han sig instängd i de smala bergspassen och upplevde bergen som ett hot. En erfarenhet som satte spår för livet. Men i musiken tycks han söka lindring. Om Solstices säger han: ”gradvis kommer ljuset åter, och ju klarare ljus, desto mjukare musik”.

Norrbotten NEO är en ensemble som alltid ligger i framkant och följer vår tids tonsättare och tillsammans med dem utforskar nya sätt att skriva och tänka om musik.

Konserten ingår i triptyken Från mörker till ljus, tillsammans med konsertern En timme natt, den 30 mars och The night and the music, den 2 april. 

MEDVERKANDE
Norrbotten NEO
Aaron Holloway-Nahum - dirigent instudering

Dela evenemanget i dina kanaler:

Norrbotten Neo

  • Längd: 75 min
  • Entrépris: 140 SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /