Irma Neumüller

Irma Neumüller

Den 14 september kommer Irma Neumüller till Nyköpings teater!

Irma Neumüller föddes 2001 i Stockholm. Hon påbörjade sin musikaliska resa i den klassiska världen när hon vid fyra års ålder började spela cello. Efter tolv år som cellist och tio år på Musikskolan Lilla Akademien bytte hon bana och började med improvisation och komposition som jazzvokalist. Irma studerade två år på den prestigefyllda Skurup Folkhögskolas jazzlinje, och hösten 2022 flyttade hon till Berlin för att fortsätta sina musikstudier på JIB - Jazz Institut Berlin. Parallellt med studierna har Irma turnerat Sverige över med både Irma Neumüller Trio och andra konstellationer bestående av några av landets mest lovande jazzmusiker.

Irma skriver musik på både svenska och engelska där hon med sin personliga prägel ger nytt liv åt det traditionella jazz-soundet. Det är färgstarka kompositioner där hon ger sig själv rum att sjunga ut ärligt om allt livet har att ge, vare sig det handlar om vardagliga funderingar, djupa kärleksbekymmer eller det vackra i naturen. Våren 2023 spelade Irma in sitt debutalbum med egna kompositioner.

MEDVERKANDE
Irma Neumüller – sång
Bo Nygårds – gitarr
Albin Halvordsson - kontrabas
Johan Löfcrantz Ramsay – trummor
Stefan Wingefors - piano

ÖVRIG INFORMATION

Konserten den 14 september arrangeras av Jazz i Nyköping. Biljetter kostar 245kr, 195kr för medlemmar i Jazz i Nyköping. 50kr för unga till och med 21 år. Biljetter till Irmas konsert köps via Nyköpingsguiden. 

 

 

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Irma Neumüller

  • Längd: 2 tim, inkl paus
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /