Langendorf United

Langendorf United

Tillsammans skapar Langendorf United ett organiskt sväng där bandet blir till en enda vibrerande kropp som omfamnar många genrer.

Konserten är en del av Scensommarkväll i Nyköping den 4-5 augusti!

Lina Langendorf är en saxofonist och kompositör som rör sig mellan många olika genrer, med svänget och den lyssnande musiksjälen (och humorn så klart) som sina trogna följeslagare. Hon har de senaste åren gjort sig känd inom konsertsammanhang, både på och vid sidan om scenen, just för sin starka närvaro i musiken.

Linas lyhördhet och förmåga att ta till sig olika musiktraditioner, för att sedan skapa ett eget uttryck, har hyllats av artister som Mulatu Astatke, Abegasu Shiota och Toumani Diabaté, som alla bjudit in henne att spela vid olika konsertsammanhang och delta i olika samarbeten i så väl Stockholm som Bamako och Addis Ababa.

Ethiojazz möter Maliblues möter gospel möter afrobeat samt melankoliska melodier. Melodier som andas både skandinavisk själ och influenser från mandinkatraditionen och där de omisskänliga basgångarna agerar så väl bärande pelare som själva drivkraften som för musiken framåt.

I februari 2023 släpps debutalbumet med hennes nya band, Langendorf United. Inspelningen har redan hyllats av såväl Svenska Grammofonstudion, där det hela spelades in och där studion skrev och tackade för ”en legendarisk session”, som av musiker i såväl Sverige som Italien och Storbritannien, som fått höra albumet i förväg.

MEDVERKANDE
Daniel Bingert – klaviatur, gitarr
Martin Hederos – klaviatur, viola
Ole Morten Vågan – kontrabas
Andreas Werliin – trummor
Lina Langendorf – saxofoner, kompositioner

ÖVRIG INFORMATION

Konserten den 4 augusti är en del av Nyköpings Scensommarkväll. Konserterna sker på Träffens Utescen, och det är fri entré! Arrangör för konserten är Nyköpings Arenor.Dela evenemanget i dina kanaler:

Langendorf United

  • Längd: 1 tim
  • Entrépris: Fri entré SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /