Lios

Lios

LIOS – En musikföreställning om att bli modigare tillsammans!
Av och med Vera Vinter och Hanna Ekström.

När violinisten Hanna Ekström (Dalarna) och artisten Vera Vinter (Norrbotten) teamar upp blir resultatet experimentella ljudlandskap som andas nordiskhet djupt rotad i naturen. Folkton från Dalarna möter visa och industriell elektronmusik med texter på dialekten Kalixmål.

Deras samarbete föddes ur en gemensam längtan att skapa musik på ett friare och mer lustfyllt sätt. Resultatet är levande, skört och nära med sång och fiol i centrum. I den aktuella musikföreställningen LIOS (ljus på dialekten Kalixmål) varvas text och musik med dialog om att glädja sig i onödan, hitta sin "andra hjärna", bli modigare tillsammans och bestämma sig för att sluta vara rädd. Under 60 minuter omsluts publiken av varma, roliga och finurliga scener.


Vera Vinter är artisten från Stora Lappträsk i Norrbotten som av recensenter beskrivits som “en sann berättare”. Hon debuterade med albumet Idyll 2012 och har sedan dess skapat fyra fullängdsalbum med texter på svenska och dialekt. Hon har turnerat flitigt, både solo och tillsammans med andra artister som Emil Jensen, Petra Marklund, Bo Kaspers Orkester med flera.

Hanna Ekström är frilansande violinist, låtskrivare och producent från Vikmanshyttan i  Dalarna. Hon har arbetat som musiker sedan 2009 och har spelat live och i studio med de flesta av Sveriges artister, bland annat First Aid Kit, Miriam Bryant, Håkan Hellström m fl. 2022 släppte Hanna Ekström och Vera Vinter albumet Lios som de skrivit och producerat tillsammans.

ÖVRIG INFORMATION

Konserten den 30 september arrangeras tillsammans med Nyköpings Arenor.

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i Stadshusets reception.

OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Lios

  • Tid: 2023-09-30 19:00
  • Längd: 1 tim, ingen paus
  • Plats: Nyköpings teater, Nyköping
  • Entrépris: 230 SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /