Quilty & Andy Irvine

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusikikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker,traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

MEDVERKANDE
Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel
Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle
Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
Staffan Lindfors – kontrabas, sång

Konserterna genomförs med stöd av Kulturrådet och Culture Ireland.

ÖVRIG INFORMATION

Konserten den 14 mars arrangeras av Eskilstuna Jazzklubb och Kulturföreningen Tontroll.

Konserten den 15 mars arrangeras av Nyköpings kommun. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Quilty & Andy Irvine

  • Tid: 2023-03-15 19:00
  • Längd: 140 min (inkl paus)
  • Plats: Nyköpings teater, Nyköping
  • Kategori: Musik

Fler speltillfällen:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /