Ukrainsk Rapsodi

Ukrainsk Rapsodi

Konsertviolinisten Christian Svarfvar och pianisten Natalya Pasichnyk presenterar ett kammarmusikaliskt program baserat på den prisbelönta dokumentären ”Ukrainsk Rapsodi” som visats i SVT.

Programmet bekantar publiken med det ukrainska musikaliska kulturarvet som, trots sitt höga konstnärliga värde, är helt okänt för de flesta på grund av det förtryck som landet har varit utsatt för under flera århundraden. Musiken har mötts av jubel men också stor förvåning över hur okänd den varit för de flesta som har fått chansen att höra den.

I programmet blandas musik av ukrainska kompositörer med musik från samma tid av kompositörer som är välbekanta för den breda lyssnaren och på detta sätt, förutom att man förtydligar den historiska och estetiska kontexten, hålls publikens nyfikenhet på spänn!

MEDVERKANDE
Christian Svarfvar – violin (bilden)
Natalya Pasichnyk – piano

ÖVRIG INFORMATION

Konserten den 26 augusti arrangeras av Strängnäs kommun

Konserten den 27 augusti arrangeras av Nyköpings kammarmusikförening. 

Konserten den 16 september arrangeras av Trosa Kammarmusikförening och biljetterna till denna konsert köps vid konserttillfället eller bokas genom att skicka ett mail till styrelsen@kammarmusiktrosa.se  Biljettpriset är ordpris 200kr, medlemmar 150kr, ungdomar under 18 år går in gratis.

Foto Fredrick Francke

Dela evenemanget i dina kanaler:

Ukrainsk Rapsodi

  • Längd: 2tim, inkl paus
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /