Denna konserten uteblir, vi letar nytt datum för att istället arrangera konserten under hösten 2020. Håll utkik på denna sida för vidare information.

____________________

 

Svensk-etniska Fränder och polska Sutari ser musik som en del av en större, förenande kraft och genom musik vill de förmedla värme och gemenskap. Detta tycker vi är extra viktiga i ett samhälle som tenderar att alltmer fokusera på människors olikheter.

Konserten framförs på Skottvångs Grufva den 22 mars klockan 15.00.

Biljettpris: 150kr. Det serveras söndagsbuffé, för 265kr, mellan klockan 12.00-16.00 samt mackor och fikabröd.

Biljettförsäljning: 
Via telefon 0158-259 00 eller Skyddad adress 

Fränder spelar modern folkmusik och använder traditionerna från deras respektive länder som grund för en fängslande upplevelse. Medlemmarna väver in lyssnaren i förföriska sångstämmor, tunga groove och spännande arrangemang och målar ett musikaliskt landskap fyllt av trollbindande historier, mystik charm och humor. Sedan starten 2015 har de släppt ett kritikerrosat album och turnerat flitigt runtom om i världen.

Natasja Dluzewska - sång, fiol
Säde Tatar - flöjt, sång
Gabbi Dluzewski - mandola, sång
Daniel Dluzewski - bas, sång
Andreas Berglund - slagverk

Sutari är tre polska musiker från olika musikaliska och teatraliska bakgrunder. Basia Songin, Kasia Kapela och Zosia Zembrzuska inspireras av den traditionella polska musiken, de gräver gärna i arkiven när de behöver inspiration och trots att de är lojala mot den traditionella musiken lyckas de skapa något helt eget. Deras känsliga sätt att berätta och sjunga om världen som omger oss, ofta från ett kvinnligt perspektiv, talar direkt till våra hjärtan. Vi får lyssna på berättelser om olika typer av kärlek, längtan, rädsla och kampen för självständighet.

Basia Songin – sång, basolia, trummor, vatten, rivjärn
Kasia Kapela – sång, fiol, kanklės, slagverk, vardagliga föremål, skärbräda, kniv
Zosia Zembrzuska – sång, fiol, slagverk, rivjärn, elvisp

Denna konsert kan genomföras tack vare stöd från Region Stockholm, Musikverket och Kulturrådet. Det har givit dem möjlighet att mötas och utforska den gemensamma bakgrunden samt ta ett kliv in i framtiden tillsammans. Fränder och Sutari har skapat musik tillsammans för detta unika möte. Konserten kommer bestå av tre delar, varsitt individuellt set och ett gemensamt.