Johanna Wallroth

Johanna Wallroth är en av våra Unga Svenska Solister. Johanna vann, som första svensk, 2019 första priset i The Mirjam Helin Competition i Helsingfors. Det är en av de stora internationella musiktävlingarna som ordnas vart femte år och känd för sin höga nivå.

Johanna Wallroth är idag baserade i Wien i Operastudion vid Wiener Staatsoper. Vägen dit gick via studier i Stockholm, Århus och Wien. Hon har sjungit roller av Mozart, Humperdinck, Gluck och Daniel Fjellström i Wien, Moskva, Stockholm och Läckö. Hon debuterade vid Savonlinna Operafestival 2020 i en live-streamad föreställning tillsammans med Sverige Radios Symfoniorkester under ledning av Daniel Harding i Mozarts Don Giovanni.

Hon säger att drömrollen vore den som skrivs speciellt för henne. Att hon sjungit sedan barnsben då hennes mamma var operasångerska har varit en inkörsport och inspiration, som hon annars får från möte med människor liksom kulturvärlden.

I Sörmlandssommaren ackompanjeras hon av pianisten Magnus Svensson, en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har varit konstnärlig ledare för Stockholm Konserthus Romansserie liksom initiativtagare till SOPRANOS på Historiska museet i Stockholm. Han arbetar ständigt med de främsta sångarna i Sverige.

MEDVERKANDE
Johanna Wallroth – sopran
Magnus Svensson - piano

Dela evenemanget i dina kanaler:

Johanna Wallroth

  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /