LUOMUDUO

Luomuduo är en finsk akustisk duo med rötterna i den finska folkmusiken som tar sitt uttryck genom en 6- och en 12-strängad gitarr.

Duo består av två musiker med ett sammanlänkat sound! Ett lekfullt och skickligt musicerande som trotsar fysikens lagar, med en intensitet med mycket humor samt moderna toner med rötter i den folkmusikaliska traditionen. Där har vi Luomoduo.

Efter fem år tillsammans på vägarna och scenerna fortsätter de att utveckla sitt egna sound. Dessa musiker är virtuoser på sina instrument och tillsammans blir de ett. Eller som det heter: Att uppleva Luomuduo är att bevittna ensemblespel i dess finaste form. Bandet rötter är djupt rotade i finsk skog och mark och i flerhundraåriga traditioner av nordisk folkmusik. En tradition som bär på fina tekniska detaljer. Men det handlar om mer än traditionens ljudbild. Denna duo har en spelglädje och lyckan i att skapa nya spännande arrangemang av gamla melodier – ny original på tradition helt enkelt. Rock, jazz, tradition och klassiska influneser sammanflätat utan att blir smetiga. Duon är alltid, i sammanhanget närvarande och improviserande och de lovar att du aldrig vet vad som komma skall. 

Information till konserten på Lagersberg, Eskilstuna:
150 kr, ev. förköpsavgift tillkommer. Förköp via Eskilstuna stadsbibliotek, telefon 016-710 51 10. Visning av Lagersberg 1 timme innan konserten.

Information till konserten i Slottsparken, Vingåker:
Fri entré.

MEDVERKANDE
Olli Sippola - violin
Sakari Keipi –gitarr

Dela evenemanget i dina kanaler:

LUOMUDUO

  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /