Väsen + Hawktail

Väsen + Hawktail

Väsen + Hawktail är ett samarbete som har växt fram ur en långvarig musikalisk relation som började i USA.

Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college och gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Nu äntligen efter alla dessa år så turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans. Svensk folkmusik möter Bluegrass och Oldtime i en glädjefylld musikfest.
 
Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.
 
Hawktail från USA, Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine och Crooked Still.
 
Med stöd från Statens Kulturråd.
 
 
MEDVERKANDE VÄSEN
Olov Johansson – nyckelharpa
Mikael Marin – basviola, violoncello da spalla
 
MEDVERKANDE HAWKTAIL
Brittany Haas – fiol
Jordan Tice – gitarr
Paul Kowert – kontrabas

BILJETTINFORMATION 

Konserten den 18 mars arrangeras av Kulturhuset Royal och Sverigefinska föreningen i Eskilstuna. Vi återkommer med biljettinformation inom kort!

Konserten den 19 mars arrangeras av Nyköpings Arenor. Biljetter säljs via Nyköpingsguiden

Dela evenemanget i dina kanaler:

Väsen + Hawktail

  • Tid: 2024-03-18 19:00
  • Längd: 2 tim
  • Plats: Kulturhuset Royal, Eskilstuna
  • Kategori: Musik

Fler speltillfällen:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /