Josefin Söderqvist Kvintett

Konserten är en del av Eskilstuna Kulturnatt, den 17 september!

Den 23-åriga låtskrivaren, artisten och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med musiken som en självklarhet. Med flera musiker och musikskapare i släkten har det alltid varit en naturlig och närvarande del av livet. Efter att precis ha avslutat sina studier i musikproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm ska hon nu börja släppa och spela sin musik.

Med inspiration från förebilder som Joni Mitchell och Peter Gabriel har Josefin idag skapat sig ett unikt och välutvecklat sound. Hantverket i låtskrivandet finns alltid i fokus och håller högsta nivå - något som uppmärksammats bland annat genom att hon 2019 blev tilldelad Ted Gärdestad-stipendiet. 

Josefin väver samman gripande texter med både stora produktioner och avskalade, innerliga arrangemang. Musiken kan beskrivas som singer songwriter-pop. Under konserten kommer ni både få höra de nyskrivna verken skrivna på beställning av Scenkonst Sörmland som en del av Unga Svenska Låtskrivare 2022 och musik från Josefins kommande skiva som börjar släppas under hösten.

MEDVERKANDE
Jesper Söderqvist - synth, vibrafon, slagverk
Joel Henryson - bas, kör
Filip Magnusson - fiol, gitarr, kör
Jonathan Ivansson - trummor, kör
Josefin Söderqvist - sång, piano, gitarr

Foto Isabelle Edsmyr

Dela evenemanget i dina kanaler:

Josefin Söderqvist Kvintett

  • Tid: 2022-09-17 19:00
  • Längd: 45 min
  • Plats: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna
  • Entrépris: Fri entré SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /