Säfstaholm

Säfstaholm är uppfört av Gustaf Sparre år 1666 och Erik Dahlberg anses vara arkitekten. År 1773 gick slottet i arv till Gustav Trolle Bonde som såg stora möjligheter för det då omoderna barockslottet. Med hjälp av arkitekt Gjörwell omgestaltades Säfstaholm och dess omgivningar till ett lantresidens i engelsk stil. Under 1800- talets andra hälft blev slottet en knytpunkt för landets kulturliv med en av Sveriges största privata konstsamlingar. Under 1900-talets första decennier splittrades konstsamlingen, biblioteket såldes och till slut även slottet. Ett flertal år stod Säfstaholm helt tomt och öde. Under slutet av 1900-talet gick slottet en renässans till mötes. Vingåkers kommun har i sammarbete med Sörmlands museum genomfört en omfattande restaurering av huset. Åter igen samlas här kulturintresserade för att njuta av omgivningarna, konstutställningar och musik.

Torsdag 29 juni, klockan 16.00
Lönnebergakvartetten - familjekonsert

Torsdag 10 augusti, klockan 19.00
Doreen Ndagire

Torsdag 17 augusti, klockan 13.00
Duo Caminar - familjekonsert

Biljetter: Fri entré

Servering: Se hemsidan för öppetider

Kontakt/information: www.vingaker.se, sök på Säfstaholms slott. För ytterligare frågor telefon 0151-191 89, Skyddad adress

Tillgänglighet: Då slottet håller stängt för renovering kommer samtliga konserter spelas på scenen i slottsparken. Se webben för mer information.

Arrangör: Vingåkers kommun område Upplevelser

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera