- en sorglig och festlig hyllning till minne av allt vi sörjer och saknar - stort som smått.

Från den livsomvälvande förlusten, till saknaden efter favvotröjan som glömdes på tåget - och allt däremellan. Vi sörjer och hyllar - var för sig och alla tillsammans.

Var med i en kollektiv hyllning som tar plats längs strandpromenaden utmed ån, med start vid Gröna torget och ut till Västra hamnplan. Allt du behöver är en vit näsduk, för att vinka ut just ditt sorgeminne. Det hela leds av besättningen på en vacker träbåt som stilla flyter med strömmen under broarna. Åminnelser är på samma gång en hyllning till Trosa och alla dess invånare - ett verk skapat speciellt för Trosa av Anne Pajunen på uppdrag av Scenkonst Sörmland.

Den internationellt verksamma tonsättaren/sångaren/konstnären Anne Pajunen har skapat ännu ett platsspecifikt verk i storformat, där platsen och människorna står i fokus. Föreställningen är en del av SALT: variationer i Sörmland, ett konst- och musikprojekt om sorg och förlust ur olika perspektiv. Nio verk på lika många orter. Varje verk är unikt och tar fokus på platsen och människorna där. Salt syftar på saltet i tårar.

Träbåten startar i höjd med Gröna parken klockan 16.00 den 22 augusti. Promenera med längs strandpromenaden till Västra hamnplan. Hyllningen beräknas pågå i ca 20 minuter.   

Fri entré med biljett som hämtas på Trosa turistbyrå, senast 22 augusti kl 14.00. Eventuellt resterande biljetter finns vid starten av föreställningen från kl 15.00.

MEDVERKANDE
Anne Pajunen
Pelle Nestorzon
Trosa Stadsmusikkår
med flera...

Åminnelser genomförs i samarbete med Trosa Kommun och Trosa Riksteaterförening.

Tänk på din och andras hälsa, håll avståndet till varandra under evenemanget.