Kaffetårar för sorg och saknad

En miniopera om tango, kaffe och livets allvar och sorger. Mitt bland de gamla stadiga ångmaskinerna får du uppleva ett mustigt musikaliskt kollage av röster och toner. Blir dina rötter lika långa som den sträcka du flyttar? Hur håller vi kvar i det som vi lämnat?

Här finns både allvar, djup och humor - i musiken som rör sig omväxlande från nyskriven tangomusik till rytmen av en maskin - till en aria om kaffets betydelse - till drömlika klangvärldar vilka alla ger röst åt saknaden efter syskon och föräldrar. Baletten är såklart ett par som dansar finsk tango. Kanske blir det även en innerlig vals för tiden som gått och för livet här och nu.

Föreställningen påminner om en konstinstallation, där du får ta plats mitt inne i ett levande konstverk. Ibland utspelar sig händelser alldeles i närheten av dig, ibland hör du något på avstånd. Vi låter dig spetsa öron och ögon lite extra. Varje plats innebär en unik visuell och ljudlig upplevelse. Se på maskinen närmast dig och på den som står längre bort.

Föreställningen är skapad helt och hållet för ångmaskinshallen på Eskilstuna Stadsmuseum, en plats som får symbolisera en tid då arbeten fanns här åt många. Texten och musiken är baserad på intervjuer med människor som en gång flyttat hit och blivit tvåspråkiga.

Finska föreningen bjuder på piroger och kaffe i pausen.

IDÉ, MUSIK, ISCENSÄTTNING Anne Pajunen

RÖST, ELEKTRONIK, KONSTNÄRLIG LEDNING Anne Pajunen 
VIOLIN Camilla Arvidsson 
SLAGVERK Jonny Axelsson 
FLÖJT Åsa Karlberg 
OBOE D'AMORE Anette Kumlin 
TROMBON Ivo Nilsson 
TANGODANSANDE PAR Katja Perälä, Timo Kähkönen 
STATISTER

Föreställningen produceras och arrangeras av Scenkonst Sörmland i samarbete med Eskilstuna Finska Förening, Eskilstuna Stadsmuseum och Eskilstuna Kommun.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Kaffetårar för sorg och saknad

  • Längd: 1,5 tim
  • Entrépris: Fri entré SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /