Unga Svenska Låtskrivare 2022

Scenkonst Sörmland har valt William Källén och Josefin Söderqvist till Unga Svenska Låtskrivare 2022.

För första gången har Scenkonst Sörmland givit ett uppdrag att skriva ny musik under rubriken Unga Svenska Låtskrivare. Som ett led i verksamhetens arbete med konstnärlig förnyelse och musikalisk bredd gjordes under senhösten en genrebred utlysning i ett så kallat Open call. Av de låtskrivare som skickade in ansökningar har valet fallit på William Källén och Josefin Söderqvist.

William och Josefin är unga och drivna musikskapare baserade i Stockholm. Dom har båda kvaliteter som stämmer väl överens med Scenkonst Sörmlands övergripande konstnärliga mål.

Scenkonst Sörmland ser fram emot att under 2022 närmare få presentera dessa låtskrivare för den sörmländska publiken.

Motiveringarna från jurygruppen är:

William Källén (f. 1992) är en låtskrivare som med tydliga influenser skapar välkomponerade och medryckande låtar. Hans musik och arrangemang doftar av nostalgi, men lyckas också överraska såväl klangligt som formmässigt.

Josefin Söderqvist (f. 1999) är en låtskrivare med ett sammansatt konstnärsskap, där text och musik verkligen gifter sig i uttrycket. Hon skriver mogna och helgjutna låtar med stor klanglig variation, och framför dessa med en personlig röst som berör.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Unga Svenska Låtskrivare 2022

  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /