På bilden syns två ansikten och det är på 2023 års unga svenska låtskrivare, Natasja Dluzewska och Nathalie Nedeljkovic.

Unga Svenska Låtskrivare 2023

Scenkonst Sörmland har valt Natasja Dluzewska och Nathalie Nedeljkovic till Unga Svenska Låtskrivare år 2023. Varje år utser Scenkonst Sörmland Unga Svenska Låtskrivare som får i uppdrag att skriva tre låtar.

Natasja Dluzewska och Nathalie Nedeljkovic är unga och drivna låtskrivare baserade i Sollentuna respektive Solna. Dom har båda kvaliteter som stämmer väl överens med Scenkonst Sörmlands övergripande konstnärliga mål.

Scenkonst Sörmland ser fram emot att under 2023 få presentera dessa låtskrivare närmare för den sörmländska publiken. Det är också sjätte året i rad som just unga svenska låtskrivare presenteras och utnämns.

Natasja Dluzewska (f.1996) är en låtskrivare som visa en bredd kunskap och förmåga. Hon är bekvämt med flera olika instrument grupper samt genre av musik. Inspirerade av många källor; jazz, folk, pop och improvisation, resultat bli låtar som är bredd, mångfasetterad och originalet.

Nathalie Nedeljkovic (f.1997) är en låtskrivare som kombinera poetisk text med vackra melodier. Musiken tar lyssnare på en nostalgisk resa med influenser från båda 60 och 70-talet pop och folk med berättelser om humör och tragedi. Nathalie släppa musik under artistnamn Nouel. 

På bilden ses Natasja Dluzewska till vänster och Nathalie Nedeljkovic till höger. 

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /