Unga Svenska Tonsättare & Låtskrivare 2022

Sök och bli Ung Svensk Låtskrivare eller Tonsättare 2022! Scenkonst Sörmland väljer ut upp till 4 unga professionella musikskapare att beställa nyskriven musik av.

Unga Svenska Låtskrivare

Om du är född 1991 eller senare, född/uppvuxen eller huvudsakligen verksam i Sverige, har en gedigen låtskrivarkunskap från utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och skriver musik på en professionell nivå så är du välkommen att skicka in en ansökan.

Ansökan ska innehålla en presentation av dig själv samt noter eller länkar till ljudfiler/inspelningar och vara oss tillhanda senast den 1 november 2021. Vi är öppna för musik från alla olika genrer, allt från jazz, punk, folkmusik, rock, pop, elektronisk musik eller hiphop. Det dokumenterade materialet ska omfatta 20 minuter av din egenkomponerade musik för att bli bedömt. Vi tar även emot ansökningar från låtskrivarteam, men materialet måste då utgå från ett och samma team för att bli bedömt.

Scenkonst Sörmland kommer att göra en kvalitativ bedömning av musiken och välja ut de låtskrivare som får ett beställningsuppdrag att skriva musik för Scenkonst Sörmland. Vilka musiker och sammanhang de utvalda låtskrivarna skriver för bestäms i samråd med Scenkonst Sörmland, men storleken på ensemble/band kommer inte att överstiga sex personer. Uruppförande kommer att ske under 2022.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är 1 november 2021. Ansökan och länkar skickas via mail till Pontus Langendorf - märk ämnesraden med USL2022.

 

Unga Svenska Tonsättare

Om du är född 1991 eller senare, född/uppvuxen eller huvudsakligen verksam i Sverige, har en gedigen kunskap från kompositionsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och skriver musik på en professionell nivå så är du välkommen att skicka in en ansökan.

Ansökan ska innehålla en presentation av dig själv samt partitur/noter och ljudfiler/inspelningar och vara oss tillhanda senast den 1 november 2021. Vi är öppna för musik från alla olika genrer, allt från jazz, punk, folkmusik, rock, pop, klassiskt, elektronisk musik eller hiphop. Det dokumenterade materialet ska omfatta minst 20 minuter av din egenkomponerade musik för att bli bedömt.

Scenkonst Sörmland kommer att göra en kvalitativ bedömning av musiken och välja ut två tonsättare som får ett beställningsuppdrag att skriva musik för Scenkonst Sörmland. Vilka musiker och sammanhang de utvalda tonsättarna skriver för bestäms i samråd med Scenkonst Sörmland, men storleken på ensemble/band kommer inte att överstiga sex personer. Uruppförande kommer att ske under 2021.

Ansökan

Välkommen med din ansökan som kan skickas via post eller mail. 

Scenkonst Sörmland
Att Pontus Langendorf
John Engellaus gata 3
633 43 Eskilstuna

Ansökan mailas till Pontus Langendorf - märk ämnesraden med UST2021. 

Tidigare Unga Svenska Tonsättare är Ellen Arkbro, Ivan Blomkvist, Ylva Fred, Rosali Grankull, Nils Henriksson, Jacob Mühlrad, Klara Stirner och Teodor Wolgers. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Unga Svenska Tonsättare & Låtskrivare 2022

  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /