Unga Svenska Tonsättare 2022

Scenkonst Sörmland har valt Stina Tordby och Frej Wedlund till Unga Svenska Tonsättare 2022.

Varje år utser Scenkonst Sörmland Unga Svenska Tonsättare som får i uppdrag att skriva ett nytt stycke musik. År 2022 är det femte året som Scenkonst Sörmland genomför detta och årets val har fallit på Stina Tordby och Frej Wedlund!

Stina och Frej är unga och drivna musikskapare baserade i Stockholm respektive Köpenhamn. Dom har båda kvaliteter som stämmer väl överens med Scenkonst Sörmlands övergripande konstnärliga mål.

Scenkonst Sörmland ser fram emot att under 2022 få presentera dessa tonsättare närmare för den sörmländska publiken.

Motiveringarna från jurygruppen är:

Stina Tordby (f. 1992) är en tonsättare med rika erfarenheter från andra fält, vilket stärker hennes musikaliska uttryck och ger hennes kompositioner en känsla av lugn och balans. Med stadig hand utvecklar hon tydliga konstnärliga idéer till spännande och ofta vackra resor i människans inre landskap.

Frej Wedlund (f. 1991) är en tonsättare som med stilistisk säkerhet balanserar motpoler som intimitet och storslagenhet. I denna balansakt förhåller han sig öppet inför de influenser som kommer i hans väg, och utforskar dessa med stor nyfikenhet för att komma ännu närmare den konstnärliga kärnan.

 

Tidigare Unga Svenska Tonsättare är Mauritz Agnas, Ellen Arkbro, Ivan Blomkvist, Ylva Fred, Rosali Grankull, Nils Henriksson, Agnes Kofoed Christianson, Jacob Mühlrad, Klara Stirner och Teodor Wolgers. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Unga Svenska Tonsättare 2022

  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /