World Piano Day

Runt årets 88:e dag, lika många dagar som det finns tangenter på ett fullstort piano, firas World Piano Day. I Eskilstuna firas detta av Scenkonst Sörmland i en digital utsändning tillsammans med Eskilstuna Kommun och Eskilstuna Kulturskola.

Elever från kulturskolan samsas med två pianister som bor i Eskilstuna, Anna Franzon och David Lindström. Från Scenkonst Sörmlands sida är vi stolta att få presentera två pianister: Matti Bye, från Sverige, och Anne Lovett med ursprund i Frankrike och Storbritannien. 

Matti Bye började sin karriär för 25 år sedan med att komponera och ge konserter till stumfilm. Han räknas till en av de mest erfarna och personliga tolkare av stumfilm i världen. Han använder nu sin långa erfarenhet att improvisera till film genom att komponera musik till nyproducerad film, tv, teater och andra konstnärligt gränsöverskridande samarbeten. På World Piano Day kommer han presentera en blandning av egna kompositioner och improvisationer.

Pianisten och kompositören Anne Lovett har beskrivits som en av sin generations främsta artister. Hon kombinerar en vacker och kristallklar tonalitet med en enorm klang, en ovanlig musikalisk intelligens, uttrycksfullhet och kommunikationsförmåga.

I Annes genreöverskridande kompositioner och framföranden blandas det emotionella djupet som återfinns i den klassiska musiken med energin från en rockkonsert. Resultatet har gett henne en internationell publik och möjligheten att få spela konserter runt om i hela världen.

World Piano Day Eskilstuna görs i samarbete mellan Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Kommun och 1631 Recordings.

Dela evenemanget i dina kanaler:

World Piano Day

  • Längd: 2 tim
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /