Filmkonsulent till Scenkonst Sörmland
Scenkonst Sörmland, Eskilstuna

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

Scenkonst Sörmland söker en filmkonsulent för filmens utveckling i Sörmland!

Om oss
Scenkonst Sörmlands verksamhet finansieras i huvudsak av Region Sörmland och Staten via Statens kulturråd. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt arbetssätt och vårt utbud i nära samarbete med länets kommuner för att kunna vara aktuella och ge nya perspektiv på samtiden och historien. Scenkonst Sörmland är en del av Kultur & Utbildning inom Region Sörmland.

Verksamheten förändrar nu sin organisation för att utveckla verksamheten och Scenkonst Sörmlands ställning och tillgänglighet i regionen. Scenkonst Sörmland präglas av högt engagemang, stor kunskap och en stark drivkraft för arbetet. Kompetensutvecklingen inom verksamhetens alla områden för att driva verksamheten framåt är prioriterat. Genom dialog skapar vi förutsättningar för att medarbetarna ska kunna och vilja ta ansvar för uppdrag och gemensamma mål. Vårt arbete präglas av att bygga förtroendefulla relationer, respekt för individen, tydlighet i uppföljning och återkoppling samt det egna ledarskapet. Genom att stimulera mångfald skapar vi förutsättningar för och utvecklar en inkluderande verksamhet.

Med vår vision vill vi bidra till att människor kan påverka sin situation och samhället. Musik, dans, film och teater är en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck. Publik i alla åldrar ska erbjudas hög kvalitet och spännande möten mellan olika konstformer och genrer.

Placeringsort Eskilstuna.
Arbete kan förekomma på annan ort.

Dina arbetsuppgifter
Scenkonst Sörmland är en kreativ och händelserik verksamhet, och som filmkonsulent är du en av dem som bär den strategiska utvecklingen inom filmområdet i Sörmland. Ditt huvudansvar är inom frågor som rör talangutveckling, visning och produktion. Inom dessa områden har du fokus på projektutveckling och projektledning, både regionalt, nationellt och internationellt. Projekten kan vara övergripande eller syfta till strategisk utveckling av vårt arbete. Du är för oss en viktig resurs och du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor på Film i Sörmland men även inom Scenkonst Sörmland i övrigt. Du kommer att arbeta i en organisation med starkt fokus på sin omvärld! Du rör dig fritt mellan strategiskt och operativt arbete med trygghet i ditt egna ledarskap.

Din kompetens:
- har relevant examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
- har erfaranhet av att hantera svenska och engelska i tal och skrift
- har vana att projektleda och arbeta processinriktat
- har vana av strategiskt arbete
- har kunskap om kulturens roll i samhället
- har god kommunikativ förmåga
- har förmåga att arbeta självständigt
- har kunskap i data och digital hantering
- har minst b-körkort

Det är meriterande om du dessutom har:
- tidigare erfarenhet av eget filmskapande
- erfarenhet inom visningsfrågor
- ytterligare språkkunskaper
- tidigare erfarenhet inom kulturområdet
- kännedom om regionen

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper! Sörmland är ett län med en bred mångfald hos befolkningen och vi vill självklart spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse

Information om tjänsten lämnas av
Verksamhetschef Jörgen Lindvall, 076-696 01 30, Skyddad adress
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Scenkonst Sörmland!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-06-28.
Tjänsten söks via Region Sörmlands jobbsida - länk här!


Intervjuer kan komma att ske löpande.