Dansa mig!

Dansa mig! handlar om människors önskan att kliva ur sina roller, leva ut och bejaka sina drömmar. När människor interagerar skapas mönster för hur man ska bete sig och man fastnar lätt i massa oskrivna regler. Dessa oskrivna regler hindrar människor från att leva fritt och när det kommer till dans blir det extra tydligt. Många unga idag har inlärda beteenden kring dans men i Dansa mig! vänder och vrider vi på alla normer. Finns det regler idans som måste följas? Får man ha på sig vilka kläder man vill? Varför sätts ofta kvinnor och män som motsatspar? Har vi verkligen så olika beteende, normer, värderingar och resurser? Vilka tabun finns det inom dans? Kan endast en bestämma och föra? I vårt heteronormativa samhälle är ofta mannen norm. I den här föreställningen är kvinnan norm. Kostymen består till stor del av slipsar, en symbol för manlig makt. Hos oss förvandlas slipsar till kjol, ögonbindel, hårband och hopprep.

Ensemblen består av sex dansare i världsklass inom afroamerikansk danskonst och de behärskar allt från lindy hop, stepp, autentisk jazz till samtida dans och streetdance.

Dansa mig! skapar vägar till en hållbar syn på dans i alla dess beståndsdelar, såväl fysiskt och praktiskt som mentalt, socialt och känslomässigt. Publiken stimuleras till personlig utveckling genom att väcka insikter, igenkänning och en känsla av samhörighet oavsett kön.

5ÅR, F kl., ÅK1, ÅK2, ÅK3, ÅK4, ÅK5, ÅK6

Publik 200
Speltid

55 min

Lokal Scen, aula eller gymnastiksal
Spelyta 8 x 6 m + publikplatser
Takhöjd Minst 2,3 m
El CEE 16 A Europahandske
Bygg-/rivtid 2,5 tim / 1 tim
Särskilda krav Ej betonggolv eller filtmatta. Mörkläggning.
Övrigt -

Möjlighet till Skapande skola
Det finns även en tillhörande workshop som man kan göra efter att man sett föreställningen. Där träffar man två av dansarna från Dansa mig! under 80 minuter. En inspirerande danslektion med par-akrobatik konstnärligt skapande, samarbete, tillit och dansglädje. Passar att göras i en gymnastiksal eller danssal för upp till 25 –30 elever.

För mer information kontakta gärna:
Hanna Lundmark
Skyddad adress
Telefon 0704-68 96 05

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera