Vad är jazz? Följ med på en hisnande musikalisk resa från Louis Armstrong till Taylor Swift kring jazzens absoluta kärna: improvisation! Jazzens historia vävs in på ett naturligt, fantasirikt och lekfullt sätt och publiken får kunskaper om musikstilens olika epoker och spelsätt. En drömsk, lätt surrealistisk konsert där ingenting är omöjligt och publiken, likväl som musikens kraft, tillåts leda händelseförloppet i olika riktningar.

Välkommen till jazzens magiska värld där ingen dag, minut eller sekund är den andra lik. Allt avrundas med ett äkta New Orleanskt Mardi Gras-tåg ut på skolgården, in i skolbiblioteket eller någon annanstans beroende på förutsättningarna.

Fri Luft är tre musiker med stor variation i sitt artisteri. Nu tar de all erfarenhet med sig för att dela, inspirera och skapa tillsammans med barn och elever. De har spelat hundratals föreställningar, i klassrum, på skolgårdar, basketbollplaner, konserthus och konstutställningar. Inga mikrofoner, ingen rekvisita, bara tre människor med sina instrument och röster, och ren och skär musik där allt är möjligt.

Medverkande
Jonas Lindeborg - trumpet
Andreas Andersson - saxofon
Staffan Findin - trombon

Denna konsert kommer att turnera i de sörmländska skolorna
(5 år - årskurs 3) under läsåret hösten 2018 och våren 2019.