Vad är musik?

Vi delar ofta upp musik i genrer som popmusik, hårdrock, klassisk musik, spelmusik, kyrkomusik...

Mika Takehara spelar nyskapande musik som det inte går att sätta en genre på, och hon gör det på slagverksinstrument och sin egen kropp som ett instrument. Mika spelar in olika ljud från sin vardag, till exempel byggarbetsplatser, ljudet från ett tunnelbanetåg, fågelsång i skogen, vatten som rinner från en träbrygga. I studion bearbetar hon dessa ljud med olika datorprogram och skapar ny musik ihop med slagverksinstrument. Mika tycker om mörka ljud som känns lite pirriga; både lite läskiga och spännande. Och hon gillar klangen från olika klockor. Musiken kan skapa associationer och bilder av natur, ljus som silar ner genom träd, en liten grotta mellan stenar.

Musiken som Mika kommer att presentera är en fantasiresa genom hennes tankar och känslor. Hur kan man kommunicera med musiken när du spelar eller lyssnar på musik eller ett ljud? Mika ger en tråd till er. Vilka bilder och känslor framkallas när ni följer denna tråd?

Konserten är också en resa genom den nyskapande slagverksmusikens värld. Hur ser vardagen runt omkring oss ut när vi kommer hem från denna resa? Vad är det vi hör? Är det musik?

Denna konsert kommer att turnera i de sörmländska skolorna
(årskurs 4 - årskurs 6) under läsåret hösten 2018 och våren 2019.