På bilden ses en närbild av skådespelaren Lars Bethke, som kommer att medverka i vår kommande teaterföreställning En midsommarnattsdröm.

INTERVJU: Lars Bethke

Vi har tagit chansen att intervjua en av skådepelarna i föreställningen En midsommarnattsdröm. Möt Lars Bethke!

Hur brukar du ta dig an en ny pjäs samt roll?

Jag läser manus om och om och om igen. Jag försöker hitta ledtrådar och göra efterforskning så bra jag kan. Sedan läser jag om och om igen. Är pjäsen bra skriven och har musikalitet är det en fröjd att hitta dess svängningar, tonalitet och gåtor. Ja, så håller jag på; nöter, utforskar och försöker ha ett öppet sinne. Som en detektiv på jobb i människans inre.

Vad är din känsla när du kommer till Sörmland?

Oj, även om jag tidigare arbetat i Sörmland känns det som om jag har lite för lite erfarenhet i frågan men hoppas jag får mer då känslan när jag kommer till Sörmland är fin.

Vad betyder teater för dig?

Det är och har varit länge nu min röst, min koppling till att bättre förstå världen och människorna.

Vad ser du mest fram emot kring din medverkan i En midsommarnattsdröm?

Att få dyka in i rollen som känns både spännande och utmanande. Att få träffa och lära känna nya kollegor. Ja, jag ser verkligen fram emot det här!

 

FAKTA OM LARS 

ÅLDER 57 år

UTBILDNING University of Wisconsin, Kungliga Svenska Balettskola, HB Actig, New York Film Academy med flera.

TIDIGARE FÖRESTÄLLNING Enter Numan, Slapstick och Sisyfos Back on Top. Alla tre egna är föreställningar och dessa är jag mest stolt över.

DOLD TALANG Nu för tiden gör jag mitt bästa för att inte dölja något. Det kanske inte märks, så då kanske det är en dold talang i sig.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /