Syrenvägen

Under oktober - november har Scenkonst Sörmland glädjen att presentera Syrenvägen, en nyskriven pjäs av Anders Duus. Regi Sara Giese.

Längs Syrenvägen ligger sommarstugorna som ett pärlband. Här påtas i trädgårdar, grillas och klipps gräs. Humlor surrar, snart slår rosorna ut och kanske håller vädret i sig till midsommar?

Men bakom fasaderna pågår både små och stora dramer. Freddan lyckas inte berätta för sin dödssjuka mamma att stugan redan är såld. Annalina försöker tappert få sin unga flickvän att älska en plats hon inte varit med och valt. Kenneth drunknar under det ideella arbetets aldrig sinande börda, medan hans fru gör fula grimaser bakom hans rygg. Therese går i ide efter ett tufft år. Och när en ny familj flyttar in, som varken ser ut eller beter sig som områdets normer säger att man ska – då sticker rädslan för det främmande upp sitt fula ansikte på Syrénvägen.

Snart passeras gränser, och saker sägs och görs som är svåra att ta tillbaka.

Syrenvägen är en formstark föreställning som med humor, drama och igenkänning vill berätta om blicken på det främmande. Det handlar om ärlighet och feghet, om de välvilligas flathet - och om våra älskade trädgårdar, blommor och semesterprojekt.

"Anders Duus har skrivit en mycket rolig och träffande text med en dialog som i varje stund ligger "bra i munnen" på de tre skådespelarna, förstärkta med en fiollirare som också bidrar till att "Syrenvägen" blir till något av det bästa Scenkonst Sörmland satt upp på länge"

"Syrenvägen ger något att fundera över långt efter att de välförtjänta applåderna klingat av."

Båda citaten ur Eskilstuna Kurirens recension, 2022-10-08.

Anders Duus är en prisbelönt dramatiker och har skrivit både barn- och vuxenpjäser för Scenkonst Sörmland tidigare men också skrivit för Dramaten, Stockholms stadsteater och Giron Sámi Teather.

Anders har också mottagit bland annat Henning Mankell-stipendiatet 2006, Svenska Ibsensällskapets pris 2017 och Region Sörmlands kulturstipendium 2021.

Föreställningen på Sörmlands museum den 22 oktober kommer att syntolkas. Återkom med mer information inom kort. 

Notera också att det är respektive spelplats som hanterar biljettförsäljningen, så vissa biljettlänkar går till en emailadress, då är det via den emailadressen man bokar sin biljett!

SKÅDESPELARE Ingela Schale Berghagen, Måns Clausen, Shirin Golchin
MUSIKER Camilla Arvidsson, fiol

DRAMATIKER Anders Duus
REGISSÖR, SCENOGRAF Sara Giese
KOMPOSITÖR, LJUDDESIGNER Magnus Larsson
MASK-, KOSTYMDESIGNER Linda Goncalves
LJUSDESIGN Hannele Philipsson, Sofia Linde
REKVISITÖR, TURNÉLEDARE Anna Hammar
KOSTYMATELJÉ Johanna Lovén
SUFFLÖS Mira Lundberg
TEKNIKER Elin Bengtsson
PRODUCENT Yvonne Granath

FOTO Carl Thorborg

Dela evenemanget i dina kanaler:

Syrenvägen

  • Längd: 2 tim, inkl paus
  • Kategori: Teater

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /